Hälisen Janne Vapaus, rauha ja tasa-arvo - niistä on hyvä yhteiskunta rakennettu

Hyvin pelattu, FDL!

Osallistuin tänään Pirkanmaan SETAn järjestämään Pride-kulkueeseen, tuoden yhdessä Kasaryn kanssa valtakunnan päähallituspuolueen siniväriä muutenkin iloiseen tapahtumaan. Itse kulkue meni rauhallisesti, joskin ehkä vähän turhan nopeaan kävelytahtiin varsin epävakaan oloisessa säässä pitkin kaupungin keskustaa.

Ennakkoon tapahtumaan liittyen oli herättänyt keskustelua Finnish Defence Leaguen (FDL) mahdollinen osallistuminen marssille - ei yhdenvertaisuuden puolesta, vaan maailman toiseksi suurinta uskontokuntaa vastaan. Oletettavasti FDL kalastelee seksuaalivähemmistöjen kannatusta "yhteisen vihollisen" kautta. Tällainen julkisuuskuvan "pinkkipesu" ei ole vallan tavatonta kansainvälisessä vertailussa.

Ja niinhän siinä kävi, että paikalle tulla tupsahti FDL:n tunnetuin kasvo, Mimosa Dedanann parin turvamies-gorillan kera. Yllättäen pride-väki ei moisesta riemastunut, vaan hääti heidät pois, eivätkä he näin ollen voineet osallistua kulkueeseen. Hyvä etteivät osallistuneetkaan, sillä marssissa oli kyse yhdenvertaisuudesta, eikä silloin islamofobialle(kaan) ole sijaa.

MUTTA...

Tapa jolla tämä häätö tapahtui oli täysin ala-arvoinen. Sysimustat anarkisti-/antifasistiapinat ahdistivat islamofobimme bannereillaan ja raivokkailla huudoillaan. Jos olisimme olleet koulun pihalla, olisi kyseessä ollut ilmiselvä koulukiusaustapaus. En missään nimessä hyväksy suvaitsemattomuuden tuomista pride-marssille, kuten en hyväksy fyysisen tai henkisen väkivallankaan käyttämistä eri mieltä olevia kohtaan.

Annan tunnustusta, että tämä oli täydellinen temppu FDL:lta: osallistumalla marssille he olisivat onnistuneet linkittämään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt muslimivastaiseen agendaansa, eli toisin sanoen ratsastaneet HLBT-väellä keppihevosenaan; toisaalta myös mahdollinen - ja näin juuri toteutui - häätö paikalta ajaa myöskin täydellisesti heidän asiaansa, heidän voidessaan nyt leikkiä marttyyria suvaitsevaisuusfasismin edessä. Etenkin tällä tavalla tapahtuessaan se toimii erinomaisesti. Siispä vilpittömät onnittelut Mimosalle ja kumppaneille hyvin pelatusta pelistä - olen myös pahoillani kokemastanne (henkisestä) väkivallasta.

Onnittelen myös antifasistiblokkiamme hyvästä pelistä FDL:n pussiin: julkisuutta he juuri haluavatkin, ja teidän toimintanne pakotti minutkin sitä heille antamaan - well done!

Vielä kerran, pahoitteluni Mimosalle, joskin toivon, ettette enää ensi vuonna tulisi paikalle. Ihan vaikka vain minun tärykalvojeni tähden. Pride ei ole paikka julistaa suvaitsemattomuuden surusanomaa, emmekä me todellakaan aio ryhtyä keppihevosiksenne.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (100 kommenttia)

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Todella ala-arvoista toimintaa kummaltakin puolelta...

Pekka Liimatainen

Jaa, jos/kun teidän ylistämänne uskonnon kannattajat saavat vallan, luuletko tälläisten marssien jatkuvan vai vaihtoehtona siihen osallistuvat kiikkuvat puussa?
Kyllä pitää olla ihmeellistä touhua, te kannatatte sellaista aatetta joka on valmis tappamaan teidät siihen paikkaan.

Kai te kumminkin tiedätte että islam ei missään nimessä hyväksy homoja/homoutta?
Ei vaan siltä oikein tunnu.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Hyväksyykö kristinusko tai vaikkapa juutalaisuus? Juuri tämän takiahan sitä marssitaan.

Harri Lehtonen

Tietääkseni juutalaiset tai kristityt eivät - homovastaisuudestaan huolimatta - kuitenkaan järjestä julkisia homojen hirttäjäisiä, kuten kuoleman kultilla on tapana.

Hyväksymättä jättämisellä ja tappamisella on hienoinen ero.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

"Kai te kumminkin tiedätte että islam ei missään nimessä hyväksy homoja/homoutta?
Ei vaan siltä oikein tunnu."

Kuten toinen lähi-idän uskonto, kotoinen kristinuskommekaan ei hyväksy - ja seuraus olisi sama jos sen äärisuunnat saavat vallan. Kaikki muslimit eivät ole islamisteja, vaikka kaikki islamistit ovatkin muslimeja... En itsekään ko. uskontoa fanita, mutta sen asian esiin tuomiselle on omat paikkansa ja aikansa. Kaikkeen ääriliikehdintään tulee luonnollisesti vastata, mutta maallistunut islam ei sellaista ole.

Minun on erittäin vaikea uskoa, että FDL olisi aidosti huolissaan homoista. Olen valmis tarkastamaan näkemystäni jos toisin voidaan osoittaa. "Viholliseni vihollinen" ei automaattisesti ole ystäväni.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ahtaaksi käyvät hiekkalaatikot Suomessa.

Pekka Liimatainen

>kotoinen kristinuskommekaan ei hyväksy - ja seuraus olisi sama jos sen >äärisuunnat saavat vallan.

Vaan kristityt eivät ole ketään tappamassa minkään uskonkiistan takia.
Joku muu uskonto on, siitä on lukemattomia uutisia näkynyt netissä.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Tilanne monissa islamistisissa maissa muistuttaa kovasti katolisen kirkon toimintaa keskiajalla, ja kyllähän silloin paloi noita ym. mukavaa. Nämä maat tuntuvat tulevan jokusen sata vuotta kehityksessä meitä jäljessä, esimerkiksi kun täällä elettiin tuota pimeää keskiaikaa, Arabiassa kukoisti antiikin tiede ja kulttuuri. Ymmärtänet myös, että Eurooppaa tulee lukemattomia muslimeja pakoon juuri tuon kaltaista toimintaa.

Petri Haapa

"Tilanne monissa islamistisissa maissa muistuttaa kovasti katolisen kirkon toimintaa keskiajalla, "

Nimenomaan. Ei kristinusko ollut islamia kummempi keskiajalla, joten on syytä antaa islamille aikaa saman verran kehittyä.

Tapani Savolahti

Nyt ei eletä keskiaikaa, siihen on turha vedota.

Petri Haapa

No, kuitenkin islam on ajallisesti mitattuna noin 600 vuotta kristinuskoa jäljessä, eli jospa odottaisimme tuollaiset 600 vuotta ja katsottais sitten, että minkälaiseksi se islam on kehittynyt.

Jaakko-Matti Kaakinen

Petri:

Meinaatko siis että muslimit ovat ihmisinäkin n. 600 vuotta kristittyjä taantuneempia?

Uskontoja ja ilmiöitä tulee käsitellä suhteessa kulloinkin kuluvaan aikaan.

Muslimitkin kuitenkin ajavat 2000-luvun autoilla ja puhuvat 2000-luvun kännykkään.

Santeri Halmetoja

Mikä on sharian mukaan tuomio homoseksuaaleille? Se on käytössä monessa muslimimaassa. Täten islamin vastustaminen voi olla jopa ihan loogista seksuaalivähemmistöön kuuluvalle.

Ei mielestäni pidä hyökätä ainoastaan islamia vastaan, mutta tietääkseni Suomen homoyhteisössäkään ei hirveästi koraanin, perimätiedon ja imaamien käsitystäkään homoista arvosteta.

Onko islamofobi jos ei pidä näistä näkemyksistä?

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

En minäkään pidä. En myöskään yleistä näitä näkemyksiä koskemaan kaikkia muslimeja niinkuin en yleistä Päivi Räsäsen mielipiteitä kaikkiin kristittyihinkään.

Jos suvaitset muslimeja noin yleisesti, en usko että olet islamofobi.

Santeri Halmetoja

Ruotsin evankelis-luterilainen kirkko vihkii homoseksuaaleja; Ruotsin muslimiyhdistys SMF puolestaan on ilmoittanut, ettei yksikään imaami tule tunnustamaan homoavioliittoja.

Jokainen tehkööt oman johtopäätöksen, kumpi edellä mainituista yhteisöistä on HLBT-ystävällisempi.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Samalla pitäisi siis vastustaa niitä yksilöitä, jotka eivät ole homovihamielisiä? Ei siitä ole kauaakaan, kun homoliittojen siunaaminen olisi ollut jopa Ruotsin kirkolle kauhistus. Sen sijaan, että hyökkäisimme jonkun uskontokunnan edustajien kimppuun, meidän tulisi vaikuttaa siihen, että he taipuisivat meidän yhteiskuntamme arvoihin.

Santeri Halmetoja

Totta, ei pidä vastustaa ihmisiä eikä niputtaa tuosta vain.

Mutta sananvapauteen kuuluu myös vapaus vastustaa uskontoja. Richard Dawkins olisi varmasti monet kerrat haluttu hiljentää uskonrauhaan vedoten. Hänellekin on yritetty joskus läimäistä "islamofobi"-lätkää.

Tämä keskustelu tosin vähän lähti offtopiciksi. Mielenkiintoisempi aihe on tuo, että onko koko pride-liike sulautunut vasemmistolaiseksi toiminnaksi. Käsittääkseni kuitenkaan suhtautuminen seksuaalivähemmistöihin ei riipu vasemmisto-oikeisto-akselista. En koe anarkisteja tai antifasisteja kovin rauhanomaisiksi (ainakin Saksan ja Ruotsin ANTIFA rötöstelee ja mellakoi siihen malliin), joten on erikoista, jos he ovat jonkinlaisen suvaitsevaisuus- tai rauhanliikkeen veturina.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

"Mutta sananvapauteen kuuluu myös vapaus vastustaa uskontoja."

Aamen tälle, mutta onko Pride-marssi oikea paikka? Ainakaan liikkeelle, joka ei ole julistautunut olevansa aidosti seksuaalisen tasavertaisuuden ja ihmisoikeuksien puolella. Ymmärrät varmaan miksi FDL:n osallistuminen kulkueeseen ei herätä myötämielisyyttä muiden osallistujien tai järjestäjien keskuudessa.

Samalla tavalla mielestäni myös äärivasemmistolaisten, käytöstavattomien räyhääjien olisi parempi jäädä kotiin. Priden tulee olla positiivinen tapahtuma.

Johan Lom

Kristityssä Venäjänmaassa on myös homoseksuaalisuus lailla kiellettyä
Kristityssä Suomessa se sen sijaan vapautettiin sanktioista kauan kauan aikaa sitten muinaisella 70-luvulla.

Susanna Kinnunen

Milloin viimeksi "kristityssä" Suomessa on hirtetty homo homouden vuoksi? Entä Irakissa, Iranissa, Saudi-Arabiassa?

Näetkö eron näiden välillä?

Pridekin oli siis väkivaltaisten antifaiden leikkikalu. Dan Koivulaakso agitoimassa. Outoa miten seksuaalisuus politisoituu.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Entäpä milloin viimeksi on hirtetty samasta syystä islamilaisessa Turkissa? Tai entä kristillisessä Ugandassa?

Käyttäjän dobro kuva
Taneli Dobrowolski

"Kristityssä Venäjänmaassa on myös homoseksuaalisuus lailla kiellettyä"

Ei ole. Ateistisessa Neuvostoliitossa homous kiellettiin laissa vuonna 1934 mutta pykälä poistettiin vuonna 1993.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Nojuu. Turha on puhua suvaitsevaisuuden puolesta sellaisen joka itse selvästi tuo esille oman suvaitsemattomuutensa poikkeavia poliittisia mielipiteitä kohtaan.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Minun puolestani FDL saa olla ja toimia aivan vapaasti, mutta samalla heidän tulee myös kunnioittaa tapahtuman järjestäjien toiveita olla osallistumatta heidän tapahtumaansa. Ts. suvaitsen myös islamofobien mielipiteitä, järjestäkööt vaikka oman kulkueensa, se kun tässä maassa on sallittua (paitsi ehkä antifasistiapinoiden mielestä).

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Oliko heitä tosiaan pyydetty olemaan osallistumatta, siis aivan järjestäjien puolelta? Minä kun ymmärsin, että se oli vain tuo Antifa-porukka, joka heidät halusi kieltää ja joka ei millään muotoa kai ollut tapahtuman järjestelyissä mukana?

Jos näin on niin sepä vähän muuttaa asennoitumistani.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Ymmärtääkseni kyllä, ainakin mitä kuulin järjestävän tahon edustajan suusta. Häädön kuitenkin suoritti meuhkaava apinalauma sysimustine tunnuksineen - ja pakko myöntää: tätä en suvaitse.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Lintula utelee:

"Oliko heitä tosiaan pyydetty olemaan osallistumatta, siis aivan järjestäjien puolelta?"

Oli. Kuulin eräältä Sekavan tutultani. Tampereen Seta oli nimenomaan ilmoittanut, että FDL voisi jäädä kotiin.

Kulkuehan oli tänä vuonna järjestetty Seta ry:n toimesta, koska Tampereen Pride - joka on rekisteröity oma tavaramerkkinsä ja lafkansa - ilmoitti, että resurssit eivät nyt anna myöten; kuulemma etenkin vakuutuksia ynnä muuta vastaavaa olisi tarvinnut ottaa. Lopulta sitten Seta päätti hoitaa asian kuntoon vapaaehtoisvoimin, ja päätti myös keitä otetaan mukaan ja keitä ei.

FDL oli käytännössä siis vain tulossa mukaan siipeilemään tilaisuuteen, jonka Seta oli viime tingassa ja kovalla vaivalla saanut organisoitua.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Jaa a. Periaatteessa toki ymmärrän yksityisen tahon oikeuden pyrkiä säätelemään, keitä sen tapahtumissa on mukana.

Mutta saattaapa olla, että jatkossa pistän oman osallistumiseni uudenlaiseen harkintaan. Näin jos tosiaan meininki on se että vääriä poliittisia mielipiteitä ei suvaita. Minä kun luulin että sitä oltiin liikenteessä seksuaalisen tasa-arvon puolesta eikä mitään poliittista aatetta vastaan.

Katsotaan nyt. Toisaalta kyllä edelleen kannatan seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoisia oikeuksia aikasta pitkälle, ja onhan se niinkin että ei se niiden vähemmistöjen vika ole jos näitä asioita kannattaa joku sellainenkin, jonka muu agenda ei miellytä.

Jukka Mäkinen

Seta se vaan jatkaa syrjintää. :D

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Oula jutustelee:

"Minä kun luulin että sitä oltiin liikenteessä seksuaalisen tasa-arvon puolesta eikä mitään poliittista aatetta vastaan."

Täsmälleen siitä syystä oli FDL-väkeä kehotettu jättäytymään pois kulkueesta. Heidän mielestään islaminusko on "poliittinen aate", ja heidän ainoa varsinainen motiivinsa oli esiintyä tuossakin kulkueessa sitä vastaan.

Ylipäätään muuten kaikki vanhat Setan veteraanit eivät välttämättä ole kauhean innostuneita edes poliittisten puolueiden läsnäolosta. Vaikutelma on monasti se, että kyllä tietyille puolueille _nyt_ sopii ilmaantua marsseille, kun asia on valtavirtaistettu ja sen puolesta esiintymällä voi kerätä julkisuutta. Mutta tämä on siis vain eräiden vanhan koulun henkilöiden mielipide -- jonka kyllä periaatteessa ymmärrän.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Pistetäänpä oikaisu aiempaan kommenttiini. Seta ei ollut valikoinut osallistujia, eikä mitään kieltoa FDL:n suuntaan oltu annettu. Annoin tuossa siis erheellistä tietoa, mistä pahoittelut; tuttavani oikaisi asian vielä kertaalleen.

FDL:n ilmoitus oli herättänyt hämmennystä ja hieman vastustustakin, mutta Seta oli ollut valmis keskustelemaan asiasta. Yhdistys oli pyytänyt FDL:n edustajien yhteystietoja normaalia ennakolta pidettävää palaveria varten. Näitä yhteystietoja ei koskaan saatu.

Ensimmäinen kerta, jolloin Setan edustajat FDL:n lopulta tapasivat, oli siinä vaiheessa kun Mimosa saapui suoraan paraatiin "turvamiehineen". Tässä vaiheessa draama oli valmis.

Eli tämmöistä. Tampereen Seta on myös ilmoittanut seuraavaa:

---------

"OIKAISU:

Pirkanmaan Seta ei kutsunut FDL:ää Tampereen pride-mielenosoitukseen.

Tiedämme, että FDL oli ollut yhteydessä aiemmin QLife's Gay Finland-yhtiöön. Kun pride-kulkueen vetovastuu siirtyi yhtiöltä Pirkanmaan Setalle, toivoimme QLife's Gay Finlandin kautta, että FDL olisi yhteydessä uuteen kulkueen järjestäjään. QLife's Gay Finland:lle ei oltu annettu lupaa välittää FDL:n yhteystietoja suoraan minulle.

FDL:n yhteydenottoa ei kuulunut ja tämä myös kerroin Mimosalle kulkueen alussa nähdessämme ohimennen.

Pirkanmaan Seta otti tiedotteessaan etukäteen kantaa näin: ”Yhdistys korostaa, että yhdenvertaisuutta ei voi edistää syrjimällä muita ryhmiä, esimerkiksi uskonnollisen tai etnisen taustan vuoksi, vaan kaikkien ihmisarvon kunnioitus on kaiken lähtökohta. Jokaisella on seksuaalinen suuntautuminen ja sukupuoli-identiteetti. Yhtäläiset ihmisoikeudet ovat kaikkien asia.”

Mikko Väisänen
Pirkanmaan Setan pj"

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Jaloselle kiitos oikaisusta. Asiaintilan näin ollen vedän takaisin aiemman kommenttini.

Siis: jos Seta (tai kuka ikinä touhun jatkossa järjestääkään) ei kiellä porukkaa osallistumasta poliittisista syistä, niin hyvä on. Jos joku muu osallistuja haluaa kieltää - olipa se sitten FDL tai Antifa - niin sen en katso olevan järjestäjän syytä, eikä toisaalta järjestäjän tai kenenkään muunkaan tarvitsisi tällaisiin kieltoihin reagoida.

Heli Hämäläinen

Itse annan pisteet FDL:lle kertomuksesi perusteella. Kysymys ei ole islamofobiasta vaan siitä, että aidosti islamistit tekevät selvää seksuaalivähemmistöistä ja sukupuolivähemmistöistä.

Itse asiassa te juuri politisoitte priden niin etten minä ainakaan tuonne enää tule. Minulla on miehen passi poliitikkosaatanoiden vuoksi ja siksi olen uhan alainen muslimimaissa. Eläisit edes päivän näin hyvä Janne Hälinen

http://iglhrc.wordpress.com/2011/11/18/trans-day-o...

http://iglhrc.wordpress.com/2011/11/18/trans-day-o...

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

"...aidosti islamistit tekevät selvää seksuaalivähemmistöistä ja sukupuolivähemmistöistä."

Tätä ei varmasti kukaan ole kiistänyt?

Samoin minä annan pisteet FDL:lle tästä. Nurkkaan ahdistaminen ja naamaa päin karjuminen ovat mielestäni väkivallan käyttöä.

Heli Hämäläinen

No miksi anarkistit saavat esiintyä pridessä, mutta FDL ei saa? Eivätkös kummatkin vastusta tahoillaan jotain, jolla on aika ohut rajapinta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin?

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Hyvä kysymys, johon minulla ei ole selkeää vastausta. Suosittelen tiedustelemaan tapahtuman järjestäjiltä.

Jukka Mäkinen

"No miksi anarkistit saavat esiintyä pridessä, mutta FDL ei saa?"

Eikö tämä ole itsestään selvää. Ennen Pride oli vapaa Tampere-Pride ry'n järjestämä iloinen tapahtum. Nyt sitten femakkostallareiden johtama Seta kunnon stalinistityyliin kaappasi kulkueen itselleen.

Oma Sturmabteilung, mustapaitainen kylläkin, on tietysti mukana vahtimassa.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Mäkinen juttelee:

"Ennen Pride oli vapaa Tampere-Pride ry'n järjestämä iloinen tapahtuma. Nyt sitten femakkostallareiden johtama Seta kunnon stalinistityyliin kaappasi kulkueen itselleen."

Toistamiseen, kyse ei ollut kaappauksesta. Pride ry ilmoitti, että tänä vuonna kulkue jää sikseen, ja vetosi itse siihen, että resursseja ei ole. Seta päätti sitten järjestää paraatin vapaaehtoisvoimin, ja heillä näemmä oli niitä resursseja.

Näiden lafkojen suhteet eivät ole järin lämpimät. Tietysti siinä välillä on valtaosa tavallisista kaduntallaajista, joita kyllästyttää se, että yhdet tahot koittavat tehdä heidän oikeuksillaan bisnestä, ja yhdet tahot taas koittavat tehdä heidän oikeuksillaan politiikkaa.

Jälkimmäiseen kategoriaan lukeutuvat sekä FDL että nämä paikalliset anarkomarkot.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Eikö sitä politiikkaa olleet tekemässä yhtä lailla vasemmisto ja vihreät lippuineen ja liiveineen? Ja tietysti blogi-isäntä itse kokoomuslakanoineen, ja tietysti minä itse muutospaitoineni?

Jukka Mäkinen

Mielenkiintoista on että tämä tapaus ei ole ylittänyt mediakynnystä, toisin kuin Oulun suihkautus.

Kiitokset Jannelle asian esilletuomisesta.

Mika Samuel Kiekkijev

"heidän voidessaan nyt leikkiä marttyyria suvaitsevaisuusfasismin edessä."

Onko muunlaista suvaitsevaisuutta edes olemassa ja miksi tarvisi "leikkiä", kun todellisuudessa suvaitsevaisia, suvaitsemattomimpia ihmisiä ei taida olla olemassa?

On aivan sääntö, että mikäli pidät homoseksuaalisuutta vastenmielisenä, suorastaan epänormaalina ilmiönä, niin nämät suvaitsevaiset leimaavat sinut homofoobikoksi, vai kuinka?

Yleisestikin ihmettelen miksi suvaitsevaisen täytyy niin kovin mainoastaa suvaitsevaisuuttaan, kun suvaitsevaisuuden tulisi olla heille hyvin itsestään selvä ominaisuus?

Käyttäjän SepeSusi kuva
Sepe Susi

"Sen sijaan, että hyökkäisimme jonkun uskontokunnan edustajien kimppuun, meidän tulisi vaikuttaa siihen, että he taipuisivat meidän yhteiskuntamme arvoihin."

Erittäin hyvä kommentti alustajalta =) Tätähän FDL ajaakin Suomessa, se vain on jostakin syystä väännetty fobiaksi ja vaikka miksi. Surullista, että FDL joka ei ole missään vaiheessa esiintynyt väkivaltaisesti mutta sitä kohtaan ollaan oltu hyökkääviä, kuten tässä Pridessakin tapahtui, saa aina sen pahan leiman otsaansa, vaikka haluaa tukea seksuaalivähemmistöjä!

Jos FDL olisi halunnut jotain ihan "muuta" tässä Pridekulkueessa, luulen, että ehkä vähän isommalla joukolla sinne olisi tultu!

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kaikkihan sen nyt tietävät, että FDL:n perimmäinen tarkoitus on kääntää Suomessa asuvat muslimit ja homoseksuaalit toisiaan vastaan. Vrt Asterix-Riidankylväjä.

Käyttäjän SepeSusi kuva
Sepe Susi

Ikävä kyllä olet väärässä, mutta oleta rauhassa ihan mitä haluat. Hienoa kuitenkin, että olet kyennyt sulkemaan silmäsi totuudelta näinkin kauan =)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Olisi kiva tietää edes kenen kanssa juttelen "Sepe Susi". Mikä totuus? Miltä silmät. Minulla on suvussani muslimeja jotka ovat kristittyjen naisten kanssa naimisissa. Homoseksuaaleja muslimeja ystävinä. Sekä juutalaisia ystäviä, jotka eivät vihaa muslimeja. Musliminaisia jotka toimivat perheensä päänä löytyy myös jne. Avaa itse silmäsi ja katsele hyvä ihminen maailmaa.

Heli Hämäläinen

Mitähän varten Taru yleensäkään tällaisia pridemarsseja järjestetään? Eivätkö ne sotke vain väestöryhmien välejä? Mikä on marssimisen ja keskustelun vaihtoehto? Puhumattomuus? Väkivalta?

Käyttäjän SepeSusi kuva
Sepe Susi

Sinä olet Taru aina kova leimaamaan ihmisiä jotka ovat kanssasi eri mieltä. Minä en viitsi tuhlata aikaani turhuuksiin, jos sinun vielä täytyy tyhmiä kysellä. Pysyisit vain siellä "Jussi Halla-ahon kootuissa" kommentoimassa ja jättäisit nuo panettelusi tämän foorumin ulkopuolelle =)

Heli Hämäläinen

Jos marssisin amerikkalaista fundamentalistikristillisyyttä vastaan, joka ei siedä homoja eikä transihmisiä sekä harjoittaa puolisotilaallista painostustyötä, loukkaisiko se suomalaisia kristittyjä?

Voisiko maltillinen sekulaari muslimi provosoitua tuosta marssista? Olet Taru melkoinen rasisti väittäessäsi noin.

Käsittääkseni FDL on erityisesti Sharian vastainen, eli sen ruuti kohdistuu islamilaista yhteiskuntamallia kohtaan, ei uskonnonvapautta. Islamilaisessa yhteiskuntamallissa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt ovat tabunrikkojina jatkuvan mielivallan alla.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kyse onkin nyt Suomesta ja miten täällä eletään. Sanonta maassa maan tavalla voinee tarkoittaa myös sitä, että täällä eletään rauhassa, ilman älytöntä vastakkainasettelua toisiaan kohtaan. Meidän maassamme ei ole sharia-lakia eikä tule.

FDL:n johtohahmot valehtelevat teille homoseksuaaleille, transihmisille päin naamaa. Haukkuvat sitten selän takana, perustelevat jatkuvasti homovastaisia ryhmiä yms. FDL vastustaa kaikkia muslimeja jos et satu tietämään, he eivät usko, että on olemassa maltillisia muslimeja.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Eikös tämä Pride tapahtuma ole nimenomaan seksuaalisen tasa-arvon puolesta , oli ne sitten ketkä vain jotka ovat sitä mieltä, että kaikki ovat tasa-arvoisia keskenään?

Tämä on jotenkin merkillistä ristiriitaa että muslimeiden sallitaan olla avoimesti epätasa-arvossa kaiken suhteen. Käsittämätöntä, enkä ole vielä koskaan päässyt tästä perille. Eli joidenkin mielestä ei saa vastustaa islamin taantumuksellisia ihmisarvokäsityksiä mutta kristityille sekin on enemmän kuin suotavaa.

Nyt eräät vihaa FDL:ää sokeasti näkemättä omaa ristiriitaansa.

Käyttäjän SepeSusi kuva
Sepe Susi

Taru; "FDL:n johtohahmot valehtelevat teille homoseksuaaleille, transihmisille päin naamaa. Haukkuvat sitten selän takana, perustelevat jatkuvasti homovastaisia ryhmiä yms. FDL vastustaa kaikkia muslimeja jos et satu tietämään, he eivät usko, että on olemassa maltillisia muslimeja."

Ei pidä paikkaansa ja tässä väitteessäsi täyttyy jo melkein kunnianloukkauksen kynnys. Voisitko ystävällisesti tuoda julki nämä väittämäsi homovastaiset ryhmät?

Emme vastusta yhtään muslimia, pelkästään Islamin ideologiaa, ääripäätä ja sen kannattajia, joten tarkistappa tietosi ja lopeta tuo vääristely!

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Sepe Susi, en hyväksy tänne enää kommentointia anonyymeiltä.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Tämä on melkoinen Ad Hominem, sanoit että kaikkihan sen nyt tietävät ja vertaat sitä sitten sarjakuvahahmoihin. :DDDD

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

No eikös se FDL ole erilaisia jänskiä agenttinimimerkkejä ja komiikka/sarjakuvahahmoja pullollaan.

Sarjakuvista muuten löytää paljon hyviä elämänviisauksia, olkoon ne minun uskonnollisia opuksiani.

j.olavi heikkinen

oliko pride-kulkueessa mukana tampereen islamin yhdyskunnan edustajia??
ja miksi ei??

j.olavi heikkinen

ihan pelkästään integroitumisen (kotoutumisen) onnistumiseksi tällaisten pääosin maahanmuuttajista koostuvien yhteisöjen mukaanottaminen tapahtumiin osallisiksi olisi suotavaa, jo hyvät maan tavat edellyttävät vähintään kutsua tapahtumaan.

vaarana on yhteisön voimakkaampi eristäytyminen valtaväestöstä, jos maahanmuuttajia ei aktiivisesti kannusteta osallistumaan yhteiskunnallisiin toimintoihin.

http://www.tampere.fi/tiedostot/5lVOKGWEh/koto-ohj...

Harri Lehtonen

Muslimin osallistuminen tällaiseen tapahtumaan olisi vähintäänkin fatwan arvoinen suoritus.

j.olavi heikkinen

suomessa ei ääri-islamille ole kannatuspohjaa, suomen muslimit ovat maltillisia ja melko maallistuneitakin vaikkakin elävät perinteellisesti useinkin arvopohjaansa kunnioittaen. evankelis-luterilainen kirkkokin kuuntelee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajia jo ihan kiltisti ja osallistuu aktiivisesti vuoropuheluun vähemmistöryhmien kanssa, sateenkaarimessut muiden muassa ovat yleistyneet.

islamilaiset yhdyskunnat voidaan ihan hyvin integroida yhteiskuntaan niiden edustajia aktiivisesti kannustamalla, esimerkiksi seta vakiintuneella kokemuksella voisi lähestyä kyseisiä yhteisöjä järjestämällä heille luentoja tms., joissa kerrottaisiin koraanin sanoman olevan tulkittavissa muutenkin kuin konservatiivisen homofobisesti. vaikka queeristi.

http://queermuslimrevolution.blogspot.fi/
http://queermuslims.tumblr.com/
http://www.well.com/user/queerjhd/aboutqj.htm

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Niin mietin vieläkin sitä asiaa miksi Suomen muslimit kehoittivat olla äänestämättä Pekka Haavistoa hänen homoutensa vuoksi?

Itse äänestin Pekka Haavistoa enkä katso että homous tekisi hänestä mitenkään huonompaa ihmistä. Vaikka toiset minua siitä moittivatkin, teen kuitenkin aina itse omat päätökseni.

Sen vaan että jos kehotetaan olla äänestämättä homoa maltillisten muslimeitten suunnalta on kyllä melko iso ihmettelyni.

Bismillah. Muslims! Dont give Your Voice to Pekka Haavisto, it is Haram, In Quran. Imagine how those "mal3oneen" will act here if they get the Power. It is against the nature. God made Men for Women & Women for Men. Every muslim giving hes vote for Pekka Haavisto will be accepting the lust on men.
"When a man mounts another man, the throne of God shakes."
https://www.facebook.com/pyhakoraani/posts/3150518...

Mika Samuel Kiekkijev

"Meidän maassamme ei ole sharia-lakia eikä tule."

Kun maassamme ei kerran ole Shariaa, niin kerro miksi muslimiyhteisö ei katso vaimoihmisen hakemaa avioeroa muslimimiehestään lainvoimaiseksi yhteisössään?

Kerro samalla miksi Kimmo Sasi aikoinaan ehdotti, että Sharian tulisi osittain hyväksyä oman lakimme rinnalle?

Ei kai sellaista tarvetta ole, ellei ole Shariaakaan?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kimmo Sasi nyt on vähän höynä. Tiedän monia musliminaisia jotka ovat laillisesti eronneet puolisostaan.

Ja Sunna, mistä sinä tiedät, etteivät maltilliset muslimit olisi äänestäneet Haavistoa ;)

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Ei kukaan tiedä kenenkään äänestämisiä, kyse onkin siitä että jos uhataan jumalan rangaistuksella niin sillä on se merkitys. Etkö todella näe tätä asiaa? En voi tuudittautua ajatukseen että muslimiyhteisö ei ota todesta yhteisönsä painostamista ja tekevätkin sitten omalla tavalla, miten sellainen käy uskovaisen mielenlaatuun?

Käyttäjän janilaaksonen kuva
Jani Laaksonen

Tiedät "monia musliminaisia, jotka ovat laillisesti eronneet puolisostaan", muslimeja vihaamattomia juutalaisia, kristittyjen kanssa naimisissa olevia muslimeja ja ennen kaikkea olet tehnyt ilmeisen käsittämätöntä etsiväntyötä kun voit julistaa, että FDL perustelee "selän takana" homovastaisia ryhmiä. Miten olisi ihan puhdasta faktaa keksittyjen anekdoottien sijaan?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kaikki Suomessa asuvat muslimit eivät edes kuulu noihin muslimiyhteisöihin.
Eivätkä täten kuuntele heidän horinoitaan.

Toisaalta pitäähän meidän sisäministerimmekin homoseksuaaleja sairaina ja hänelläkin näyttää olevan oma kannattajakuntansa.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Minä kuitenkin tiedän aika paljon muslimien ajatusmaailmasta, olenhan elänyt tällaisessa muslimiperheessä jo lapsuudestani ja tiedän tasantarkkaan se ettei kovin maltillisetkaan muslimit oikeasti hyväksy homoutta koska se on koraanin sanomaa, eli jumalan sanomaa ja sitäpä ei noin vain vastusteta.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Voi kun ihmisiä on niin erilaisia. Mutta tuskin, Sunna, nämä sinun sukulaisesi ovat kuitenkaan ketään kivittämässä homouden vuoksi.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Ehkä minun on turhaa alkaa ruveta tässä selostamaan näitä asioita. Se on ihan sama kun kumisuttelis tyhjiä tynnyreitä.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Niin ja minä en kyllä suinsurminkaan haluaisi loukata muslimeita koska minulla on paljon muslimisukulaisia enkä ikinä heitä loukkaisi millään tavalla.

Pekka Liimatainen

>suomessa ei ääri-islamille ole kannatuspohjaa, suomen muslimit ovat >maltillisia ja melko maallistuneitakin vaikkakin elävät >perinteellisesti useinkin arvopohjaansa kunnioittaen

;-)
Voi elämän kevät ;-)
Vaikka onkin suvaitsevainen, ei sitä sentään tyhmä tarvitse olla.
Ota vähän asioista selvää, ja kun sen teet, tulet huomaamaan että kun määrä lisääntyy määrättyyn pisteeseen, alkaa se islamin oikea puoli näkymään.
Käypäs tutustumassa vaikkapa ruotsissa muslimien malmööseen.

Että voi olla naivia porukkaa, vaan jos lusikalla on annettu, ei voi kauhalla vaatia, pätee kai tähänkin?

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Meikäläisen suvun muslimit ei ole mitään maltillista väkee vaan ihan varmasti noudattavat koraania prikulleen eikä melkein. Tosin missään ghetossa eivät tule ikinä asumaan, on palatsia Pakistanissa ja isoja maa-alueita suomessakin joten ei heidän tarvitse muuta kuin elellä vaan oman koraaninsa mukaan välittämättä tasa-arvojen ajamisista. Ihan sama vaikka olisi minkälainen laki valtiossa, ainoa oikea laki on se mikä lukee siellä koraanissa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ja mun suvun muslimit antavat taas piupaut joillekkin koraanin opetuksille.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Jaa no mikäs ihmeen muslimi se sellainen sit on?

Ai, niin se on se maltillinen muslimi. :DDD ja kaikki muut muslimitko seuraa sitten näitä muslimeita jotka antavat piut paut koraanille. Jep jep.

j.olavi heikkinen

ääri-islamilta kannatuspohjan vie aktiivinen integraatiopolitiikka, jossa muslimeille tarjotaan jatkuvasti vaihtoehtoja toteuttaa omaa islamilaisuuttaan. harvempi maallistuneempi muslimi pomppaa oma-alotteisesti konservatiiviksi, jos liberaalilla elämäntyylillä on enemmän tarjottavaa.

siksikin setan, sexpon ja maahanmuutto- yms. viranomaisten tulisi kehittää dialogia islamilaisten yhdyskuntien kanssa yhdenvertaisuudesta, eikä jättää niitä sivuun kuten tässä tampere-pridessä nyt valitettavasti taitaa olla käynyt. tampereen islam yhdyskunta ei liene saanut kutsua tapahtumaan anas hajjarista puhumattakaan?!

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Toiveajattelua. Suuri rauhan uskonto islam, ei pitäisi olla homoillakaan mitään pelättävää siinä uskonnossa ja silti homoja hakee turvapaikkaa sen vuoksi koska homot saa homoutensa vuoksi pelätä hirsipuuta. Duoda noin..
Mikään mahti maailmassa ei tule muuttamaan homojen asemaa ikinä koskaan islamin uskossa ja jos joku muslimi tai suvakki näin väittää, niin hän on suuresti joutunut jonkun kusetuksen silmään. Eräät muslimit sanovat että ei se itse homous ole synti mutta ne teot, no miten voi olla homo ilman homostelua vai kertooko nämä homoajatuksiansa vaikkapa imaameille?

j.olavi heikkinen

evankelis-luterilaisen kirkon piirissä vielä parikymmentä vuotta sitten (jo mainittu sukupolven mittainen aika) homoseksuaalisuuteen suhtauduttiin hyvin kriittisesti, naispappeuttakaan eivät nämä rimpiläiset hyväksyneet. nyt on toinen ääni kellossa piispoillakin, ainoastaan herätysliikkeissä homofobia on vielä pinnalla näkyvissä ja jopa suotavaa yhteisöllisyyttä.

suomalaisen islamin kohdalla on lupa odottaa samaa kehitystä ja tietenkin kansalaisaktiiveilla ja viranomaisilla kuten myös koululaitoksella on tässä suhteessa paljon vaikutusvaltaa ja -mahdollisuuksia. en siis välttämättä näkisi asetelmaa toivottomana, joskin se on kieltämättä haasteellinen.

http://iamgayandmuslim.com/

Matti Hirvonen

FDL:n seinällä tämän blogin kirjoittaja on nyt sitten "kokkarehomppeli" ja Mikko Väisänen "päähomo". Siellä myös väitetään, että tuntevat Jalosen tieteellisen tutkimustyön läpikotaisin. Sitten vielä syyttävät demareita Breivikin teoista.

Aikamoista menoa.

http://aijaa.com/0001310572804

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Kiintoisa kuvankaappaus.

Mitä tuohon mainintaan "viinanhuuruisesta" tulee, niin tarkennukseksi mainittakoon, että minä olen yleensä se kuivin suin istuskeleva iltavieras. Viimeksi taisin olla jonkinasteisessa humalassa vuonna 2008, enkä ylipäätään edes siedä juopuneita ihmisiä ympärilläni.

Mauri Skön

Jussi Jalonen,tarkoitatko,ettet suvaitse juopuneita ihmisiä ympärilläsi?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Täsmälleen.

Minkähän tähden tuota muuten piti erikseen kysyä? Eikö se lukenut selvästi jo viestissäni?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Melekosta.

Tässähän vahvistuu entisestään se kysymys, mihin noita antifaöyhöttäjiä tarvitaan. Jos kerhon oma ulosanti on tuota tasoa, niin eiköhän tavan kansalainen ymmärtäisi heistä itsekin, missä mennään. Ilman että väkisin kerätään heille sympatiapisteitä.

Palatakseni tähän marssiin: kun julkisella paikalla järjestää julkisen tilaisuuden, niin pidän ihan ymmärrettävänä että sekaan saapuu monenlaista kulkijaa. FDL olisi mukana ollessaankin muodostanut erittäin pienen vähemmistön, ja varmaankin olisi saanut osakseen vähemmän julkisuutta kuin nyt. Miksi suotta antaa sille osaansa suurempaa painoarvoa?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mielestäni oli suoraan sanoen koomista seurata brittiläisen muslimiystäväni The Queen's Diamond Jubileen viettämistä hyvän ruuan ja juoman parissa. Hän oli todella ylpeä kuningattaresta, olivat nähneetkin paljon vaivaa järjestääkseen hienot katujuhlat kuningattaren kunniaksi.

Ja samaan aikaan FDL:n emojärjestö EDL marssi muslimeita vastaan
NF(National Front)-nimisen natsijärjestön kera. Varsinaisia isänmaanpuolustajia siinäkin.
http://www.islamophobia-watch.com/storage/EDL%20an...

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Oi kiitos tiedosta että FDL olisi muslimeita vastaan..en ole nimittäin sitä ennen tiennytkään. :DDDD

Harri Lehtonen

Seuraakohan islamiin päin rähmällään oleva punavihreä älymystö lainkaan uutisia muualta Euroopasta, koskien musulmaanien aiheuttamia ongelmia? Tuskin.

Eivät nämä meidän sinisilmäiset maailmanhalaajamme usko islamista mitään negatiivista. Ei ennen kuin saamme Suomeen oman Malmön. Tai tuskin edes silloinkaan. Malmö on tietysti vaan harvinainen yksittäistapaus.

Olisihan se ihanaa, jos muslimien integrointi onnistuisi meiltä paremmin, kuin muulta Euroopalta. Joskin sitä epäilen.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

En tiedä heistä. Itse olen puolikonservatiivinen junttura. Ja tällä konservatiivisuudella en tarkoita puoluekantaa, vaan ajattelutapaa.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Meidän tulee ehdottomasti ottaa oppia muiden tekemistä virheistä että välttäisimme vastaavan. Kuitenkaan kaikkien muslimien niputtaminen samaan ryhmään ja torjuminen ei ole ratkaisu - eihän meillä ole ollut ongelmia tataarienkaan kanssa.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Taru itse niputtaa kaikki muslimit samaan nippuun väittämällä että FDL on muslimeita vastaan. Vaikka oikeasti sellaista asiaa ei jos on vähänkään lukutaitoa tai valveutunut asioista mitenkään perustella oikeaksi.

Ketkä tässä maailmassa oikeasti ovatkaan muslimeja vastaan? Ja se joka on muslimina myös uhrina, ottaako hän kiitollisuudella vastaan kun onkin uskonnon mukaan niin poikkeava ihminen (homo) että hänet pitää hirttää taikka tappaa. Vielä meillä ei suomessa ole tällaisia muslimeiden iskuja homoja vastaan, mutta sekään ei ole kovin kaukana.

Näille asioille ei vain voi kääntää selkää ja hyssytellä hiljaiseksi. Tässä maassa on jo nyt taistelut taisteltu ihmisten ja erilaisten vähemmistöjen tasa-arvon puolesta, miksi ihmeessä pitää sitten sulkea silmät totaaliselta tulossa olevalta katastrofilta ja syyllistää ne ihmiset jotka taistelevat ihmisoikeuksien puolesta?

Suosittelen tutustumaan näihin karmeuksiin , joita siis on ympäri maailmaa ja miettimään, halutaanko me tänne tämmöistä ja onko ihan varma etteivät meidän ihgulandiassa olevat islamistit olisi näiden ihmisten kanssa samaa mieltä. Yksikään muslimi ei ole vastannut suoraan kun olen kysynyt, entä jos suomeen vihdoinkin saataisiin laki jossa homoseksuaalit voidaan vihkiä lailliseen avioliittoo, onnistuuko se myös muslimeilta?

Miksi maassamme asuvilta muslimeilta ei vaadita hyväksymään homoliitot? Onko se vain kristittyjen ihmisten synti?

http://www.youtube.com/watch?v=6fv86Xk5ldQ&feature...!
Kannattaa tutustua myös sivustoon nimeltä islamin aikapommi..

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

"Miksi maassamme asuvilta muslimeilta ei vaadita hyväksymään homoliitot?"

Tämä on totta. Sama tuntuu koskevan ortodokseja, katolilaisia, juutalaisia, jehovan todistajia, mormoneja... lista jatkuu.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Osoita kuitenkin minulle joku maa missä homoja tapetaan homouden vuoksi?

Siis missä maassa katolilaiset taikka ortodoksit tappavat homoja?

Niin jos katsoit tuota videota niin siinä ihan selvästi sanottiin että ei edes kuolema ole tarpeeksi iso rangaistus jos homot avioituisivat.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

"Osoita kuitenkin minulle joku maa missä homoja tapetaan homouden vuoksi?"

Uganda, kristittyjen toimesta.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Käsittääkseni laki jätettiin laatimatta, tiedä sitten onko asia vuodessa muuttunut.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mä en jaksa tota teidän propagandaanne. Tottakai minä tiedän joidenkin muslimimaiden ongelmat ja niissä on aika paljon parannettavaa.

Me asumme Suomessa. Suomessa asuu muslimeja, jotka hyväksyvät homot ja toistepäin. Ainakin minun ystäväpiiriini kuuluu tällaisia henkilöitä. Valitan jos pyörit eri porukoissa. Minä hyväksynkin yleensäkkin ystävikseni ihmisiä(IRL), jotka eivät dissaa toisiaan. Onneksi olen törmännyt tällaisiin ihmisiin, vaikka joku väittääkin etteivät he ole totta.

Harri Lehtonen

Ja ilmeisesti Suomeen tulee vastaisuudessakin vain maltillisia muslimeja, jotka hyväksyvät homouden?

Me emme huoli tänne jihadisteja, ei. Salafisteilta ja Wahhabeilta pääsy kielletty.

Lisäksi emme anna toisen- ja kolmannen polven maahanmuuttajamuslimeille mahdollisuutta radikalisoitua tai kriminalisoitua.

Ei, meillä Suomessa asiat eivät mene pieleen - kuten on mennyt muualla Euroopassa.

Onneksi meillä lintukodossa asiat sujuvat hienosti - myös tulevaisuudessa.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Sinun mielestä kaikki on propagandaa koska sinulla on tuttuja muslimeita jotka hyväksyvät homot?

Okeii...

Markku Ollikainen

Ihan oikeat kristityt ovat kristittyjä Kristuksessa ilmestyneen Jumalan armon ja rakkauden tähden. Kristityt saavat nimensä Kristuksesta. Kristitty -nimi tarkoittaa pikku-kristusta, Kristuksen kaltaista.

On tosin muutakin itseään kristityksi kutsuvaa väkeä, joka ei kuitenkaan tiedä Kristuksesta sen enempää, mutta sattuu joistakin historiallisista syistä olemaan mukana kristillisessä seurakunnassa. Näitä eritasoisesti uskonnollisia kavereita oli jo Jeesuksen Kristuksen aikana jopa temppelin ylipappeina ja muina virkamiehinä. He tappoivat Kristuksenkin, kun suuttuivat Hänen heidän elämäänsä ja toimintaansa ohjaaviin sanoihin. Kristuksen menestys kansan parissa sai myös kateuden vihreät huurut liikkeelle.

Raamatun mukaan kristityt ovat ihmisiä, jotka ovat muuttaneet mieltään suhteestaan Jumalaan ja edelleen korjanneet elämäänsä Jumalan ilmoituksen mukaan eli tehneet parannusta, lähteneet parantavan muutoksen tielle. He ovat tehneet valinnan tulla Kristuksen opetuslapsiksi ja pitää kaiken sen, mitä Jumala on elämästä säätänyt. Jumalan armon ja voiman avulla tämä mahdottomalta tuntuva muutos onnistuu. Jokaisella ihmisellä on omat muutos-/ kasvuhaasteensa suhteessaan Jumalaan, elämän Luojaan.
Jos yhteys Jumalaan pelaa, toimii elämäkin. Jos yhteys Jumalaan ei pelaa, ei pelaa elämäkään eikä muutos onnistu.

Kaikilla ihmisillä on yhtäläinen ihmisarvo, mutta se ei tarkoita, että kaikkien ihmisten mitkä tahansa tekemiset pitää arvottaa samanarvoisiksi.
Raamatun mukaan homouskaan ei ole Jumalan suunnitelma kenenkään elämää varten. Siitäkin voi nousta todellisemmaksi itsekseen edellä mainitun Jumalan armon ja voiman avulla.
Siksi puhe homouden tekemisestä salonkikelpoiseksi Pride-marssimisella, painostusryhmien lobbauksella ja lakiteknisin keinoin ei oikein kuulosta uskottavalta kenenkään Raamattunsa ja sen Jumalan tuntevan korvaan, vaikka joku vaatisi kiivaastikin homouden ja sen synnyttämien muotojen hyväksyntää.

Harri Lehtonen

En lakkaa hämmästelemästä tätä suomalaisten islamofilien FDL-liikkeen vastaisuutta! Islam ei suojelua ja länsimaisia puolustajia tarvitse, päin vastoin.

Kantaväestön kykenemättömyys lisääntyä - yhdistettynä muslimien tehokkaaseen sikiämiseen (länsimaisen sosiaaliturvan avulla) ja islamin agressiiviseen levittämiseen - tekee lopun Euroopasta, sellaisena kuin me sen tunsimme.

Minulla ei ainakaan ole mitään tarvetta kiirehtiä tätä prosessia:

https://www.youtube.com/watch?v=0HTSwUig2-0&featur...

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

"En lakkaa hämmästelemästä tätä suomalaisten islamofilien FDL-liikkeen vastaisuutta! Islam ei suojelua ja länsimaisia puolustajia tarvitse, päin vastoin."

Eli olemalla FDL:a vastaan olen automaattisesti islamofiili? Selevä. En ole koskaan käsittänyt tätä "olet joko meidän puolellamme tai meitä vastaan" -ajattelua à la G.W.Bush.

Harri Lehtonen

Janne, en kohdistanut tätä sinuun. Ihan yleisellä tasolla vain ihmettelen asiaa.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Ok, kiitos tarkennuksesta. Vaikka ei tuossa minusta sinäänsä mitään ihmeellistä ole.

Toimituksen poiminnat