Hälisen Janne Vapaus, rauha ja tasa-arvo - niistä on hyvä yhteiskunta rakennettu

Tervetulleita uutisia vähemmän terveille

Opiskelijat ovat viime aikoina tottuneet saamaan lunta tupaan aina kun joku ministeri avaa suunsa. Välillä on kuitenkin mukava kuulla myös eteenpäin vievistä uudistuksista. Kokoomuksen puheenjohtajakisaankin juuri ilmoittautunut sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko kertoi vappupuheessaan, että ministeriössä on valmisteilla lakimuutos, joka mahdollistaisi opintojen edistämisen myös sairausloman aikana.

Muutos on erittäin tervetullut, sillä tiedän itsekin ihmisiä, jotka ovat joutuneet keskeyttämään opiskelunsa sairauden takia, koska laki ei nykyisellään mahdollista opiskelua sairauspäivärahalla. Sairaus ei kuitenkaan ole automaattisesti este opiskelulle, joten miksi tämän on pitänyt olla kiellettyä? Mielekäs tekeminen edistää parantumista, ja opintojen hidaskin eteneminen puolestaan toimii osaltaan työurien pidentämisen puolesta.

Nykyisellään sairauslomalle joutunut opiskelija jää pahimmillaan kotiin pyörittelemään peukaloitaan. Minkälaista viestiä tämä sitten välittää valtiovallan taholta? Jos et pysty täysillä, älä tee ollenkaan?

On tärkeää niin työurien pidentämisen kannalta kuin syrjäytymisen ehkäisemisenkin edestä, että yhteiskunta kannustaa jatkamaan, vaikka elämä välillä koettelisikin. Ennen kaikkea kyse on kuitenkin yksilön oman jaksamisen ja hyvinvoinnin tukemisesta. Sairauksille ei yleensä voi mitään, joten on tärkeää, ettei sairauslomalle joutunutta syyllistetä, vaan kannustetaan jatkamaan oman jaksamisensa rajoissa. Siksi tämä uudistus on äärimmäisen toivottu ja tervetullut.

Minä, yhdessä lukuisien muiden opiskelijoiden kanssa, nostan ylioppilaslakkiani ja kiitän ministeri Risikkoa tästä ilouutisesta. Kehysriihen jälkeen jotain tällaista olen jäänyt kaipaamaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat