Hälisen Janne Vapaus, rauha ja tasa-arvo - niistä on hyvä yhteiskunta rakennettu

Perussuomalaisista homopuolue?

  • Orlandon verilöyly oli isku meitä kaikkia vastaan.
    Orlandon verilöyly oli isku meitä kaikkia vastaan.

Siitä onkin jo aikaa, kun homoja on viimeksi käytetty keppihevosina maahanmuuttokriittisten (sic!) toimesta. Nyt Orlandossa tapahtunut, ilmisesti sisäisestä homofobiasta ja ääri-islamilaisesta ideologiasta kärsineen kaappihomon toteuttama järkyttävä verilöyly antaa tälle oikein oivat puitteet. Hyvä jos ruumiit ovat ehtineet edes kylmetä, kun haaskalinnut ovat jo apajilla.

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio onkin oikein tiedotteella lähestynyt mediaa ja ladellut itsestäänselvyyksiä, kuten että "ISIS on homojen vihollinen." Tiedoksi vain kansanedustajalle, että ISIS on kutakuinkin kaiken inhimillisen, myös siis homojen, vihollinen. Tämän tietää varsinkin "suvaitsevaisto", joka on pitänyt HLBTI-ihmisten tilannetta Daeshin hallitsemalla alueella paljon esillä. Jokainen seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluva ymmärtää, millaista tuhoa vihaan pohjautuva ideologia saa aikaan. Emme siis kaipaa saarnausta itsestäänselvyyksistä, vaan se on jopa loukkaavaa, kun yhteisöämme vastaan on hyökätty.

Tavio myös väittää, että "ääri-islamistien toiminta on uhka varsinkin länsimaissa asuville homoseksuaaleille". Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa, sillä paljon suurempi uhka homoseksuaaleille ääri-islamismi on kotikentällään. Olisiko siis perussuomalaisella logiikalla syytä ryhtyä edistämään HLBTI-pakolaisten saamista Suomeen. Sillä saralla on vielä paljon tehtävää heidän tunnistamisekseen ja auttamisekseen. Esimerkiksi Helsingissä HeSeta ry tekee ansiokasta työtä turvapaikanhakijoiden parissa, mutta suurin osa heistä jää edelleen piiloon. 

Päällimmäisenä Tavion ulostulosta jää valitettavasti mieleen, että ilmeisesti tässä pitäisi nyt tuntea suurta kiitollisuutta siitä, ettei Suomessa kukaan ole sentään homoja tappamassa. Mitä nyt välillä korkeintaan kansallismielisyys saa tekemään "pikku kepposia". Ei, en kuitenkaan itse aio tyytyä vain minimiin, vaan edellytän täyttä tunnustamista. Mikäli perussuomalaiset haluaa olla Tavion sanoin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen puolue, pitää heidän tehdä enemmän kuin vain "suojella" meitä ääri-islamisteilta. Kaikki muu on keppihevostelua ja tekopyhyyttä. Niin kauan kuin Mika Niikko (ps.) ja kumppanit pauhaavat suu vaahdossa yhdenvertaisuutta vastaan, on minun vaikea uskoa perussuomalaisten vilpittömyyttä asiassa.

Tässä maassa on vielä paljon korjattavaa yhdenvertaisuuden saralla. Kutsunkin Tavion ja perussuomalaiset sankoin joukoin edistämään syksyllä eduskuntaan tulevaa äitiyslaki-kansalaisaloitetta. Myös kristillisdemokraattien viime vaalikaudella torppaama translain uudistus odottaa toteuttamistaan. Perussuomalaisilla hallituspuolueena on siihen mitä parhaimmat edellytykset. 

Edistämällä HLBTI-yhdenvertaisuutta Suomessa ja maailmalla perussuomalaiset kykenisivät tekemään paljon hallaa ääri-islamisteille, minkä luulisi ilahduttavan. Vihan siemenille pitää tarjota mahdollisimman epäotollinen maaperä. Jään innolla odottamaan perussuomalaisten pyyteetöntä työtä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen sekä yhdenvertaisuuden eteen. Autan siinä oikein mielelläni!

PS: Ensimmäisen massamurhasta olivat iloitsemassa äärikristityt. Tavallaan söpöä, että löytävät jotain yhteistä islamilaisten veljiensä kanssa.

 

***

Kirjoittaja on kokoomuksen HLBTI-läheisjärjestö Kansallinen sateenkaariryhmä – Kasary ry:n puheenjohtaja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (180 kommenttia)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Myös Suomen Uutisten päätoimittaja Matias Turkkila on repostellut tapauksella haistettuaan verta.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Kyllä homotkin kelpaavat, jos heidät voidaan valjastaa täysin irrallisen agendan ajamiseen. Muuten pysykööt lestissään - ja mieluusti kaapissa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Niin, olikos se persujen kansanedustaja Oinonen, joka kieltäytyi osallistumasta Tasavallan Presidentin Itsenäisyyspäivän vastaanotolle, "kun siellä homot tanssivat keskenään"?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä minä näin Kokoomuksen vaalijuhlissa julkihomon Pyhäjärveltä, eiköhän heitä riitä jokaiseen puolueeseen.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Eiköhän perussuomalaisista löydy erilaisia mielipiteitä asioista.
Muistelisin että joku persuista on jopa ottanut kantaa homojen puolesta.
Voin toki olla vääräsääkin niin kuin usein olen:)

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Olet aivan oikeassa. Esimerkiksi kansanedustaja Arja Juvonen äänesti ainoana perussuomalaisten ryhmästä tasa-arvoisen avioliittolain puolesta, mistä hän saikin valtavasti kiitosta. Pääasiallinen linja on kuitenkin puheenjohtaja Soinin johdolla ollut enemmän tai vähemmän homovastainen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Persupuolueesta erotettu Sebastian Tynkkynen kuuluu sateenkaariväkeen.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #79

Kuten moni muukin perussuomalainen nuori ;D Mutta ne eivät ole elämöineet sillä asialla.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen Vastaus kommenttiin #112

En muista Tynkkysenkään asiasta pahemmin elämöineen.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Liitännäislakien puolesta äänesti Juvosen lisäksi pari muutakin perussuomalaista. Lisäksi tunnustusta on annettava siitä, että viime vaalien vaalikoneissa kohtalaisen monet perussuomalaisehdokkaat ilmoittivat kannattavansa uutta avioliittolakia ja vieläkin useammat vastustavansa sen kumoamista.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen Vastaus kommenttiin #96

Oikeaan suuntaan ollaan siis menossa persuissakin. Hyvä niin!

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #97

Kun Soini aikanaan väistyy johdosta - ja jos puolue sen jälkeen pysyy koossa - perussuomalaisten kanta uuteen avioliittolakiin voi hyvinkin muuttua neutraaliksi tai jopa myönteiseksi.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #96

.
Useimmiten syynä vaalikonevastausten kantaan spn-lain kumoamisen vastustamisesta on kuitenkin jokin muu. Yleensä se on väsymistä prässiin ja hiostukseen, joka torjunta usein saa muodon: -"poliittinen päätöksenteko ei voi olla tempoilua eteen ja taakse," argumentein.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #96

Tuntuu olevan nykyään ihan hyväksyttävää, että ennen vaaleja annetaan lupauksia ja sen jälkeen toimitaan 'kuten tilanne edellyttää' eikä sitä saa sanoa takinkääntämiseksi tai lupausten pettämiseksi.

Eikä missään tapauksessa pelkästään Perussuomalaisten käytäntö.

Risto Laine

Tässä taannoin luin erään Ylen toimittajan linkkaamaa saksalaislehden artikkelia facebookissa "punaisten lyhtyjen" kaupungin osasta saksassa, jossa erilaiset seksibaarit ja homobaarit ovat eläneet omaa elämäänsä aina, mutta ei enään johtuen erään uskonnon rantautumisesta samaan kaunpungin osaan. Tilanne siellä kuulleman mukaan kireä ja kaupungin pormestari on yrittänyt käydä rakentavaa keskustelua uskonnon edustajien kanssa, mutta turhaan.

Nykypolitiikka on luonut tälläiset olosuhteet eurooppaan, että Usaan, joten itse ainakin sanoudun irti siitä, korjatkaa omat sotkunne.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Kyllä, homofobiasta tuleekin irtisanoutua. Aina ja kaikkialla.

Risto Laine

Entä Islamfobiasta, pelkääkö saksalainen homo heitä?. Pelkää ja fobiahan on pelkotila.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Siinähän se ongelma onkin: homofoobikon kanssa ei voi yleensä käydä järkevää keskustelua. Kaikenlaiseen häiriköintiin ja muuhun epäasialliseen käytökseen, jolla rajoitetaan toisten vapauksia tulee tarttua kovin ottein, vaikka viime kädessä rikosoikeudellisin sanktioin.

Risto Laine Vastaus kommenttiin #9

No mitä Kokoomus aikoo tehdä asian suhteen?, pitää valistustunteja Islam oppineille ja sille suurelle populaatiolle, joka on nykypolitiikan suosiolla ja siunauksella roudattu Homoväen ongelmaksi.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen Vastaus kommenttiin #11

Valistus on aina hyvä ajatus. Ja mieluusti tiukempaa suhtautumista vihapuheeseen ja -tekoihin. Mitään suurta populaatiota ei tänne leveysasteille ole roudattu, eikä ainakaan toistaiseksi ole ollut asian suhteen mitään ongelmaa muilla, kuin turvapaikanhakijahomoilla, jotka ovatkin erityisen haavoittuvassa asemassa. Kysymykset kuitenkin kannattaa osoittaa sisäministeriön suuntaan, jonka toimenkuvaan asia kuuluu. Se kuitenkin on varma, että vastakkainasettelu ei asiaa edistä.

Risto Laine Vastaus kommenttiin #14

Totta tuokin, mutta ongelmahan on eurooppalaisella tasolla, että nyt tapahtui aika järkyttävää Usassa.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen Vastaus kommenttiin #18

Meidän ei pidäkään edes yrittää suhtautua yhtään sen lempeämmin islamilaiseen homofobiaan kuin perussuomalaiseenkaan. Meidän ei tarvitse sulkea rajoja, mutta meidän ei tule myöskään sietää epätoivottavaa käytöstä keneltäkään. Tärkeintä on löytää keinot estää vihan juurtuminen ennen kuin tapahtuu mitään peruuttamatonta.

Risto Laine Vastaus kommenttiin #21

Olen jotakuinkin samaa mieltä, että rajoja ei pidä sulkea koska suomi on aina ollut avoin, kansainvälinen jne. Tätä epätoivottavaa käytöstä olemme nähneet jo aika paljon euroopassa mm. terrorit ja mellakointi, että muut kivat ja raikkaat ongelmat, mutta teot ovatkin jääneet vain palopuheiksi.

Ehkä maailma tarvitsee niitä oikeita teon miehiä ja naisia, koska nykypolitiikoilta on mennyt löysät housuun asioiden hoidossa.

Minna Tarvainen Vastaus kommenttiin #21

"Meidän ei pidäkään edes yrittää suhtautua yhtään sen lempeämmin islamilaiseen homofobiaan kuin perussuomalaiseenkaan."

Eli rinnastat islamilaisen joukkomurhaajan ja nykyisen avioliittolain puolesta äänestäneet samaan "homofobiseen joukkoon". Ja tätä islamilaista murhaajaako ei saisi sitten kritisoida. Ei taida tuo logiikkasi olla minkään tarkastelun kestävää, vaan täyttä idiotismia.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #72

"Ja tätä islamilaista murhaajaako ei saisi sitten kritisoida. Ei taida tuo logiikkasi olla minkään tarkastelun kestävää, vaan täyttä idiotismia."

Ei vaan sinun ymmärryksen puutetta. Missä blogisti antaa mitenkään ymmärtää etteikö muslimimurhaajaa saisi kritisoida?

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #76

Minna reagoi asiaan. Kirjoituksessa on voimakas totalitaristinen sävy toisinajattelevia suomalaisia kohtaan, (silti mitenkään törkypuheita puolustamatta.)

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #72

"Eli rinnastat islamilaisen joukkomurhaajan ja nykyisen avioliittolain puolesta äänestäneet samaan 'homofobiseen joukkoon'."

Totta kai on eroa sillä, murhaako ihmisiä vai suhtautuuko heihin vain nihkeästi.

On eroa sillä, murhaako juutalaisia, vai onko vain sitä mieltä, että juutalaiset eivät saisi avioitua keskenään, että juutalaiset ovat muita huonompia vanhempia ja että lapsille ei pitäisi kertoa kouluissa, että on ok olla juutalainen.

Olisi kuitenkin outoa väittää, että jälkimmäiset mielipiteet eivät edustaisi laisinkaan juutalaisvastaisuutta.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #9

Eikös Janne foobikolle tule antaa tukea, kuunnella häntä ja osoittaa myötämielisyyttä?
.
Sanoisin, että kaikkiin kannanottoihin, joissa rajoitetaan keskustelua on syytä suhtautua vakavasti.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #9

.
.
Poliittinen korrektius tarkoittaa sanakirjan mukaan " toimintaa, kielenkäyttöä tms. tapaa, joka pyrkii olemaan loukkaamatta ketään." Se ja kaikkien ihmisten kunnioittaminen ovat hyviä lähtökohtia inhimillisessä vuorovaikutuksessa ja yhteiskunnassa yleensä. Kuitenkin asiasta tulee ongelmallinen siinä vaiheessa, kun henkilöt tai ryhmät käyttävät loukkaantumista manipulointitarkoituksessa estääkseen ja tukahduttaakseen itselleen epämieluisien mielipiteiden esittämisen vaikkapa tiedotusvälineissä tai julkisuudessa.
Näin he muokkaavat yhteiskunnan ilmapiiriä suuntaan, jossa ihmiset eivät uskalla leimaamisen ja sosiaalisten sanktioiden pelossa esittää kriittisiä mielipiteitään eri asioista ja harjoittavat siten itsesensuuria. Tällaista poliittista korrektiutta esiintyy keskustelussa todellisista sukupuolista, sukupuolineutraalista avioliitosta, perherakenteen vaikutuksesta lapsiin jne.
.
Olisi hyvä muistaa, että "sananvapaus ei koske pelkästään sellaisia "tietoja" tai "ajatuksia", joihin suhtaudutaan myötämielisesti tai joita pidetään vaarattomina tai yhdentekevinä, vaan myös sellaisia, jotka loukkaavat, järkyttävät tai häiritsevät." (Euroopan ihmisoikeustuomioistuin.

.
aitoavioliitto.facebook

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"homofobiasta tuleekin irtisanoutua."

Milläs saat muslimit irtisanoutumaan homofobiasta?

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Samalla, millä on täälläkin saatu ihmiset irtisanoutumaan. Koulutus, sivistys, valistus. Ideologiaansa kietoutuneisiin ei juuri pysty vaikuttamaan, oli kysymys sitten muslimista, kristitystä tai vaikka hindusta.

Maahanmuuttajaryhmiin vaikutetaan parhaiten estämällä segregaatiota. Omissa pienissä kuplissaan ääriajattelulla on erinomainen kasvualusta.

Risto Laine

Miten Kokoomus estää segregaation?

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen Vastaus kommenttiin #19

Kokoomus ei estä yksin yhtään mitään, siihen tarvitaan ihan kaikkia. Koulutus, kaupunkisuunnittelu ja todelliset tasa-arvoiset mahdollisuudet olla täysivaltainen osa yhteiskuntaa ovat keinoja muiden joukossa.

Risto Laine Vastaus kommenttiin #24

Hyvä kommentti, joten jäämme odottamaan sitä hyvää ja kaunista kaikille. Ehkä kokoomuksen on aloitettava itiksestä hetinmiten.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #24

Hälinen, meillä on suurin osa maasetua.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #24

Ranska ja Belgia ovat hyviä esimerkkejä onnistuneesta maahanmuutto poliitikasta?

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen Vastaus kommenttiin #113

Taidat tietää itsekin vastauksen kysymykseesi.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen
    "Samalla, millä on täälläkin saatu ihmiset irtisanoutumaan. Koulutus, sivistys, valistus. Ideologiaansa kietoutuneisiin ei juuri pysty vaikuttamaan, oli kysymys sitten muslimista, kristitystä tai vaikka hindusta."

Onko tämä luettavissa niin, että toisessa lauseessa mainittu keinovalikoima ei päde ideologiaansa kietoutuneihin muslimeihin, kristittyihin tai vaikka hinduihinkin, joten heidän kanssaan ei ole mitään tehtävissä?

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen Vastaus kommenttiin #48

Ei ole luettavissa niin. Tai on, jos välttämättä haluaa. Keinot ovat käytettävissä, mutta fundamentalistiin on huomattavasti vaikeampi ylipäänsä vaikuttaa. Noilla keinoilla lähinnä voidaan vähentää fundamentalismille otollista maaperää.

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #51

Et taida kuitenkaan uskoa monikulttuuriin ? Yksikään kulttuureista ei ole muita parempia. (Tai olet rasisti). Annetaan kaikkien kukkien kukkia, kunhan noudatetaan lakia on ollut yhteiskuntamme valtavirtaa viimeisiin vuosiin asti. Vihervasemmiston ja siihen liittyvän median masinoimana. Kunnes viimeinkin silmät alkoivat yhdeltä jos toiselta avautumaan.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen Vastaus kommenttiin #55

Olen monikultturisti, mutten kulttuurirelativisti.

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #57

Tulkitsen tuon niin, että muslimit sitten saavat elää homovastaisine ajatuksineen Suomessa, kunhan noudattavat lakejamme ? Et sitten yritäkään valistuksella käännyttää heitä myötämielisemmiksi.

Tästä pääsemme toiseen jo vuosien ajan silloin tällöin esillä heittämääni ajatukseen, että mitä kauempana yhdessä valtiossa elävien ihmisten kulttuuri on toisistaan, sitä enemmän tarvitsemme lakeja ja säädöksiä säätelemään keskinäistä eloamme. Eräs syistä, miksi olen ajatuksiltani konservatiivinen. Mitä suurempi kulttuuriero ihmisten välillä valtiossa, sitä enemmän tarvitsemme lakeja, säännöksiä ja valvontaa. Näen vieläkin kristillisen kirkon meitä yhdistävänä tekijänä ja minkä puolustamiseen liittyvät kommenttini monet ovat tulkinneet väärin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #60

"Tulkitsen tuon niin, että muslimit sitten saavat elää homovastaisine ajatuksineen Suomessa, kunhan noudattavat lakejamme ?"

Eivätkö kristitytkin saa? Vai pitäisikö siihenkin tulla muutos?

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #64

"
Eivätkö kristitytkin saa? Vai pitäisikö siihenkin tulla muutos?
"

Kristillistä perintöähän Suomen lainsäädäntö ja oikeuskäytäntö ovat. Eikö olekin luotu loistava paikka ?

Mutta nythän tätä perintöä (lakeja) jatkuvasti nakerretaan milloin yhdestä nurkasta, milloin jostain toisesta. Kulttuurimarxisteilla ovat ottaneet henkisen yliotteen. (Ja mihin ilmiöön yhtenä osana liittyy alunperin NL:n vaikuttamisen käsikassaraksi Suomeen luotu Demla-niminen järjestö, mitä puoli vuosikymmentä sitten yhtenä ensimmäisistä toin esiin).

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #65

Kristillistä perintöä sieltä löytyy paljon mutta onneksi on isosta osasta päästy eroon. Enää ei jumalanpilkasta tai noituudesta saa kuolemantuomiota. Ei kannata liikaa laitta lakien perinteikkään kristillisyyden varaan.

Mutta voitko vastata alkuperäiseen kysymykseen? Pitäisikö muslimien homovastainen ajattelu kieltää mutta kristittujen sallia?

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #67

"
Kristillistä perintöä sieltä löytyy paljon mutta onneksi on isosta osasta päästy eroon. Enää ei jumalanpilkasta tai noituudesta saa kuolemantuomiota.
"
Kertoo sivistymättömyydestäsi, ellet näe kristillisessä perinnössä yhteiskuntaamme (ja sen lakeihin) mitään muuta.

"
Mutta voitko vastata alkuperäiseen kysymykseen? Pitäisikö muslimien homovastainen ajattelu kieltää mutta kristittujen sallia?
"
Ei tietenkään ajattelua tule, eikä voida kieltää. Ajatusten vapaus lienee on päivän selvä asia meille kaikille Suomessa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #71

"Kertoo sivistymättömyydestäsi, ellet näe kristillisessä perinnössä yhteiskuntaamme (ja sen lakeihin) mitään muuta."

Enhän minä missään väitä, etteikö se olisi myös muuta. Kertoo sisälukutaidostasi, ettet tuota ymmärrä. Mutta sivistymätöntä olisi väittää, etteikö nykyinen lainsäädäntö olisi perinjuurin maallista verrattuna aikaisempaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #67

"Pitäisikö muslimien homovastainen ajattelu kieltää mutta kristittujen sallia?"

Millä tavalla tämä homokielteisyys näkyy Suomessa?

Minna Tarvainen Vastaus kommenttiin #67

"Mutta voitko vastata alkuperäiseen kysymykseen? Pitäisikö muslimien homovastainen ajattelu kieltää mutta kristittujen sallia?"

Vaikka sinä varmasti olisit valmis tekemään myös väärästä ajattelusta rangaistavaa, niin ehkä kyse on kuitenkin opetuksesta eikä ajattelusta. Islam opettaa Suomessa homoseksuaalisuuden olevan rangaistavaa ja väärin, luterilainen kirkko ei. Islam ei tule koskaan sallimaan kahden miehen tai naisen avioliittoa, mutta tätä ei edes kukaan ole sanallakaan maininnut puhumattakaan että mikään liike olisi sitä Suomessa vaatinut tai kritisoinut, miksi näin?

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen Vastaus kommenttiin #99

Olen samaa mieltä siitä, että luterilaisuuden yksisilmäinen tuomitseminen ja siitä näkökulmasta sille esitetyt vaatimukset ovat väärin. Kyse ei ole vain islamista, vaan myös ortodoksit tuntuvat olevan asiassa kritiikin yläpuolella.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #100

Noh, vaikka meillä Suomen ortodoksisessa kirkossa ei varmaankaan tulla kuulemaan papiston taholta eksplisiittisen sateenkaarimyönteisiä kannanottoja, yhtä varmasti ei myöskään kielteisiä. Avioliittoon ei varmasti tulla lähiaikoina vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja, mutta ehkei sen kritisointi ole kirkkoon kuulumattomien asia?

Itse ja moni tuttu on kokenut, että sateenkaarevan on ihan hyvä olla Suomen ort. kirkossa. Samaa sukupuolta olevien parien lapset kastetaan ja kodit siunataan siinä missä muidenkin, sukupuolenkorjaus ei ole mikään issue, ja yhteiskunnallisessa elämässä saa vapaasti olla arvoliberaali.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #104

"Avioliittoon ei varmasti tulla lähiaikoina vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja, mutta ehkei sen kritisointi ole kirkkoon kuulumattomien asia?"

Avioliittoon vihkimisen osalta olen samaa mieltä. Kirkko päättää itse säännöistään, eikä muilla ole oikeutta sanella keitä heidän tulee vihkiä. Pitääkö sitten kirkolla olla vihkimisoikeus, on myös kirkkoon kuulumattomien asia. Se keskustelu saattaa nousta nopeastikin, ellei kirkko sopeudu ympäröivän yhteiskunnan muutokseen. Jos muutos tekee kirkossa tiukkaa, suoraselkäisintä saattaisi olla kirkon luopua vihkimisoikeudestaan vapaaehtoisesti.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #106

No näinpä. Keskustelua Suomessa sekoittaa ihan turhaan se, että monelta on hämärtynyt juridisen avioliiton solmimisen ja kirkollisen tai muuten uskonnollisen toimituksen ero.

Monessa maassa, jonka kulttuurissa uskonnolla on isompi rooli kuin Suomessa, avioliitto solmitaan jossain virastossa ja uskonnolliset toimitukset on sitten epävirallista ekstraa. Tällainen käytäntöhän ei lainkaan vähentäisi avioliittoon liittyvien rituaalien uskonnollista merkitystä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #104
Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #99

"Vaikka sinä varmasti olisit valmis tekemään myös väärästä ajattelusta rangaistavaa, niin ehkä kyse on kuitenkin opetuksesta eikä ajattelusta."

En tekisi niin. Miksi ihmeessä väität moista?

"Islam opettaa Suomessa homoseksuaalisuuden olevan rangaistavaa ja väärin, luterilainen kirkko ei."

Moni suomalainen kristillinen herännäisyysliike opettaa täsmälleen samaa, että homoseksuaaliset teot ovat syntiä ja väärin. Ev.-lut kirkko on varsin ympäripyöreä mutta ei ainakaan vielä mitenkään myönteinen tekoja kohtaan:

"Kirkon opetuksen mukaan ihminen on seksuaalisesta suuntautumisestaan huolimatta vastuussa käyttäytymisestään mutta ei suuntautumisensa olemassaolosta. Kristinuskon historiassa muuhun kuin heteroseksuaalisuuteen on yleisesti suhtauduttu kielteisesti, mikä selittyy osin Raamatun tekstikatkelmilla (esim. 3. Moos. 18:22, 20:13; Room. 1:26–27; 1. Kor. 6:9; 1. Tim. 1:9-10)."
http://www.evl2.fi/sanasto/index.php/Homoseksuaali...

"Islam ei tule koskaan sallimaan kahden miehen tai naisen avioliittoa, mutta tätä ei edes kukaan ole sanallakaan maininnut puhumattakaan että mikään liike olisi sitä Suomessa vaatinut tai kritisoinut, miksi näin?"

Vaatimukset uskonnon muutoksesta tulevat uskojilta itseltään. Ei Suomessa mikään liike voi vaatia ihmisiä uskomaan toisin. Ja kyllä islamin suhtautumista homoseksuaalisuuteen kritisoidaan jatkuvasti, myös tässä blogissa. Sinä et vain sitä näe kun et halua.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #67

Kristitty homovastainen hyvin harvoin menee rynnäkkökiväärin kanssa homobaariin? Viimeaikaiset iskut Pariisissa ja Bryselissä ovat iskuja länsimaista elämäntyyliä vastaan, eikä mitään mitään muuta.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen Vastaus kommenttiin #114

Niin. Kristityt homovastaiset vain tyytyvät ajamaan jopa oman lapsensa itsemurhaan (valitettavan usein tapahtuvaa esim. Yhdysvalloissa) tai hakkaamaan homoja jopa kuoliaaksi, kuten tapana on esimerkiksi Venäjällä ja Ukrainassa. Mutta iloitkaamme toki siitä, ettei kukaan kristitty ole (ainakaan vielä) tehnyt rynnäkkökiväärillä joukkomurhaa homobaarissa. He vain tyytyivät iloitsemaan asiasta.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #119

Ketkä tyytyivät iloitsemaan?

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen Vastaus kommenttiin #147

Ks. linkki blogitekstin lopussa.

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren Vastaus kommenttiin #119

Kristofoobikoita voisi myös opettaa että syvästi kristillisillä ihmisillä voi olla todella surkea elämä ja elämän tarkoitus on kilvoitella taivasosuudesta. Elämän tarkoitus joillakin on seksuaalisuus ja joillakin se valopilkku kajastaa siellä rajan takana. Kristillisessä ajattelussa tuomari on Jumala, eikä kristitty voi tuomita toista. Islamissa tuomio taas pannaan täytäntöön maan päällä. Raamattu myös neuvoo elämään maassa maan tavalla, eli se mikä kuuluu kuninkaalle annetaan kuninkaalle ja se mikä kuuluu Jumalalle annetaan Jumalalle. Luterilaisessa kirkossa monet papit ovat kävelleet Jumalan yli siunaamalla asioita jotka Jumalalle ovat iljetyksiä ja sellaiset papit ovat Jumalan silmissä kaikkein alhaisempia olentoja. Kristillisyydessä jokainen vastaa omista synneistään Jumalan edessä, eikä toisille ihmisille. Se että joku toimii väärin ja syöksee oman lapsensa itsemurhaan jos lapsi on homo ei kuitenkaan ole syy tuomita kristillisyyttä. Ympäristöhän voi syöstä myös lapsen itsemurhaan jos hänellä on homovanhemmat. Koulukiusatut tekevät itsemurhia ja koulukiusaaminen nykyisessä muodossaan on seurausta lasten vapauttamisesta vanhempien vallasta. Lapsen vanhemmat eivät pysty puolustamaan omia lapsiaan toisia lapsia vastaan, eikä kiusaajilla ole uhkakuvaa seurauksista.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #163

Kiitos Teppo kirjoituksestasi!

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #60

Suuronen kyselee:

"Et sitten yritäkään valistuksella käännyttää heitä myötämielisemmiksi?"

No katsos, kyllä se kulttuurimarxismin henkinen yliote ja Demlan pehmeä indoktrinaatio -- siis se sama, joka teikäläistäkin jo kalvaa -- ennen pitkää alkaa jäytää niitä änkyrämuslimejakin ja heidän seuraavaa sukupolveaan.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #60

"muslimit sitten saavat elää homovastaisine ajatuksineen Suomessa"

Ei kai tässä kukaan ajatuspoliisiksi olekaan rupeamassa. Miten se edes toteutettaisiin?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Raikas ja varma blogi, kiitos!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ideologiaansa kietoutuneisiin ei juuri pysty vaikuttamaan"

Johan nyt on kokkare lähtenyt maailmanhalaajien tielle, eikö meillä ole vasemmistossa tarpeeksi naiiveja idealisteja?

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Naiivia ja idealistista olisi luulla, että fundamentalistiin voisi helposti vaikuttaa. Naiivia ja idealistista on myös kuvitella, etteikö muslimeissa olisi paljon homo-ongelmaisuutta. Naiivia ja idealistista tosin on myös niputtaa kaikki yhteen nippuun.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Uskalla Janne katsoa leimojen, (esim. fundis)
poliittisten tabujen,
ja erilaisten teemafasaadien taakse.
Uskalla katsoa vajavaisena ihmisenä,
katso sydämellä, joka tuntee vihollisenkin ihmisenä.

Ilkka Huotari

Tavion kannanotto oli tosiaan aivan liian kantaaottamaton, poliittisesti korrekti.

Oikeasti se ongelmahan on islamissa, mitä tulee homojen oikeuksiin, eikä se korjaannu millään valistuksella.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

On se korjaantunut kristinuskostakin. Ihan samalla tavalla muslimeissa on homoja kuin muissakin ihmisryhmissä.

Ilkka Huotari

Islam ei ole kristinusko, eikä yksi pieni Suomi voi vaikuttaa kokonaisen uskonnon tulkintaan juuri yhtään. Eikä edes Eurooppa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Loistava puheenvuoro, Janne. Kiitos. Nähtäväksi jää mikä perussuomalaisten tahtotila on vähemmistöjen aseman turvaamisessa ja edistämisessä. Todennäköisesti vastaavat kuten aiemminkin, Soinin sanoin, että oikeus elämään on ihmisoikeus. Onhan se lähtökohta, mutta ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa on aiheellista katsoa kauemmas. Myönteistä kehitystä PS-leirissä ja rohkeata, todellista ja inhimillistä omatunnon käyttöä voi tukea.

Totesit saman kuin minä viikonloppuna: törkeät reaktiot Orlandon surmiin äärikristittyjen leiristä olivat vähintään yhtä häkellyttäviä kuin ISIS-henkisten. Eivät vedä liipasinta, mutta iloitsevat siitä, että joku niin tekee.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Kiitos paljon! Olen melko luottavainen sen suhteen, että myös perussuomalaisissa tapahtuu kehitystä parempaan suuntaan yhdenvertaisuuskysymyksissä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Verkkouutiset ei ole tiedoite. Revittelemäsi "Perussuomalaisten Ville Tavion mukaan ääri-islamistien toiminta on uhka varsinkin länsimaissa asuville homoseksuaaleille" on verkkouutisten muotoilu jota ei esiinny vähän paremmassa persulähteessä, Suomen uutisissa. Sinultakin persukiihkossa katoaa jopa lukutaito?

Kansallistunteen kautta viritelty kuvio pride 'hyökkäykseen' oli outo veto.

Siitä ettei fanita homojen tappamista loikkaaminen trans- ja äitiyslakeihin tai mihin vain on melkoinen harppaus ja päätelmä.

Muutenkin tämä oli raikas tuulahdus sitä itseään, kiitos!

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Ollos hyvä!

Tiedotteessa sanotaan sanatarkasti: "ääri-islamistien toiminta on uhka varsinkin länsimaissa asuville homoseksuaaleille." Minulla on kyllä tapana tarkastaa lähteet, kuten hyvään tapaan kuuluu.

Pride-iskun tekijät kuuluivat Suomen Vastarintaliikkeeseen, joka on kansallismielinen järjestö.

Se, ettei fanita homojen tappamista ei ole myöskään homojen asialla olemista. Minäkään en fanita persujen potkimista, mutta en silti ole persumyönteinen.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

PS on Suomen homofobisimman puolueen kisassa kakkonen KD:n jälkeen. Teillä on kuitenkin vanhoillisuskonnollisuuteen liittyvää ankkuroitua painolastia ja historiaa vähemmän kuin vähintään puoli vuosisataa johdonmukaista vähemmistövastaista työtä tehneellä KD:lla (aik. SKL). Teissä on myönteistä kehityspotentiaalia.

Janne Suuronen

Homofobia-leimojen lyöminen poliittisessa kontekstissä kertoo kirjoittajasta aika paljon. Eikä välttämättä mitään positiivista. Ääriajattelua kun on monenlaista.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #35

Kiitos huomiosta! Kristillisdemokraattien vuosikymmenet harjoittama sosiosadistinen vähemmistövastaisuus ei kerro puolueesta mitään hyvää.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen Vastaus kommenttiin #43

KD:lle täytyy kuitenkin antaa tunnustusta siitä, että puolue on ollut melko johdonmukaisesti inhimillisimpiä, mitä tulee pakolais- ja humanitäärisiin kysymyksiin.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #45

Ei siis niin pahaa, etteikö jotain hyvääkin! Mainitsemillasi asioilla ei kuitenkaan ole kompensoivaa vaikutusta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuneeseen johdonmukaiseen myyräntyöhön.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen Vastaus kommenttiin #50

Ei tietenkään ole. Mutta joskus on hyvä kehuakin, jos aihetta on. Ei ne krisutkaan ihan sysipahoja ole.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #52

Kaikin mokomin. Mainitsemasi hyvät asiat löytyvät myös muista puolueista.

Janne Suuronen

Yksilö - yhteisö - teema näissä kannanotoissa on askarruttanut pitkään.

Kirjoittajan ensimmäinen kappale tuo esiin, kuinka nimenomaan henkisesti tasapainoton _yksilö_ teki joukomurhan.

Pari kappaletta eteenpäin kyynelkaasukranaatin väkijoukkoon heittäminen rinnastettiin joukkomurhaan ja tekijät eivät enää olleetkan yksilötä, vaan "kansallismielisiä". Siis syyllisiä oli leimaten ryhmä poliittisia vastustajia. Ei enää kajahtanut tai kaksi kolme kajahtanutta yksilöä

Kuitenkin islam-uskontona on samanlainen tietoinen valinta, kuin joku "kansallismielisyyskin". Ei siis perinnöllinen ominaisuus.

Tätä ihmeellistä yksilö - yhteisö -liuumaa on nähty ennenkin. Kun SoO liivejä kantava pahoinpitelee jonkun ihmisen, niin Vihervasemmisto (mihin ryhmään Kokoomuskin enimmäkseen kuuluu nykyisin) huutaa suureen ääneen SoO olevan paha järjestö ja vaatii lakkautettavaksi. Vika järjestön. Mutta kun muslimi allahin perään huutaen tappaa ihmisiä, niin kyse on vain kajahtaneista yksilöistä. Islamilla ei asian kanssa ole mitään tekemistä.

-----------------------------------

Ulkomaisesta joukkomurhasta ja suomalaisesta kyynelkaasukranaattirikoksesta johtopäätöksena kirjoittaja vaatii murennettavaksi suomalaisen perheinstituution. Tai muuten ei ole oikeus tuomita näitä tapahtuneita rikoksia. Tai ainakaan oikeutta tuomita ääneen. Aivan täysin natsien ja NL:n kommunistien ajattelua: "Jos et ole meidän puolella, olet meitä vastaan." Tämä pakkopainostus onkin jo vuosia ollut LBGT-aktivistien taktiikka. Ilmiselvästi purren aika moneenkin ihmiseen.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Tätä ihmeellistä yksilö - yhteisö -liuumaa on nähty ennenkin."

Ei siinä ole mitään ihmeellistä. Jos joukkosurmaajan todetaan suunnitelleen ja toteuttaneen iskunsa yhteisön tuella niin se yhteisö tuomitaan myös. Aivan kuten kaikki yhteisöt, jotka tukevat laittomia asioita. Miten tämä selkeä jako voi olla sinulle epäselvä.

Janne Suuronen

Jaas.

Tarkoitatko, että muslimaiden imaamien hyväksyntä länsimaissakin tapahtuville joukkosurmille olisi vihervasemmison kannanotoissa huomioitu ? Tai toisella esimerkillä, väitätkö että SoO-järjestön enemmistö hyväksyisi yhden jäsenensä tekemän vaikkapa tyttöystävänsä pahoinpitelyn ?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #41

Ei muslimimaiden imaamien tai sen puoleen yhdysvaltalaisten kristittyjen pastorien hyväksyntä tässä paina kun puhutaan siitä kuka ja miten toteuttaa teon. Kyllähän teoille aina hyväksyjiä löytyy.

Oletko lukenut SoO-järjestön sisäistä viestintää, joissa he yhteisönä selkeästi suunnittelevat laittomia tekoja? Eivät ehkä tyttöystävän pahoinpitelyä hyväksyisi mutta enemmistönä varmasti esim. Riikka Yrttiahon, jota he vuolaasti kyllä haukkuvat yhteisönä ja toivovat hänelle ikävyyksiä.

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #44

"
Eivät ehkä tyttöystävän pahoinpitelyä hyväksyisi mutta enemmistönä varmasti esim. Riikka Yrttiahon, jota he vuolaasti kyllä haukkuvat yhteisönä ja toivovat hänelle ikävyyksiä.
"
Kuuntelepa joskus, mitä muslimit puhuvat ja kirjoittavat homoseksuaaleista.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #47

Kokonaisen uskonnon ja sen edustajien vertaaminen poliittiseen ryhmään ei ole toimiva rinnastus.

Ei olisi minunkaan osaltani älyllisesti rehellistä rinnastaa sinun ja puolueesi mielipidettä koskemaan kristittyjä kokonaisuudessaan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #47

Miten tämä nyt on minkään puolustus? Meinaatko, että SoO:n selkeästi rikoksiin yllyttävä viestintä on puolusteltavissa sillä, että iso osa muslimeista puhuu ikävämmin homoista?

Ja minä en millään muotoa puolustele islamin uskon asemaa tässä ongelmassa. Kirjoitin aikaisemmin tuosta ongelmasta kommentinkin.
http://hannutapiotanskanen.puheenvuoro.uusisuomi.f...

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #54

Johdonmukaisuutta minä tässä haen. Yksilö vs taustaryhmä.

Tämä kommentoijien ja itseasiassa vaikkapa mediankin toimintaan vahvasti kuuluva epäloogisuus on häirinnyt minua pitkään. Osittain omaa vikaanikin, kun monet näkevät usein minun ottavan kantaa jonkin asian puolesta tai vastaan, vaikka hyvin monien kommenttieni pohjimmaisena motiivina on ollut epäsymmetrinen epäloogisuus. Epäsymmetrisyys kirjoittajan omasta aatemaailmasta kumpuavava.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #58

Se johdonmukaisuus sinulta nimenomaan puuttuu. Et ymmärrä toteutukseen osallistujan ja teon hyväksyjän eroa. Molemmat ovat haitallisia mutta eivät samassa asemassa. Kun SoO yhteisönä suunnittelee laittomuuksia niin ei se ole verrattavissa siihen, että kaikki muslimit olisivat vastuussa terroristien teoista. Tuollainen on täysin epäjohdonmukaista.

Esimerkkisi ovat kieltämättä kummallisia. Etkö siis kaiken sen jälkeen mitä tiedät SoO:n toiminnasta usko, että he hyväksyisivät väkivallan käytön esim. vasemmistolaisia kohtaan tai, että se olisi millään tavalla epäilyttävää? Miten sinun kirjoittelun muuten voi ottaa kuin SoO:n toiminnan puolustuksena.

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #62

"
Et ymmärrä toteutukseen osallistujan ja teon hyväksyjän eroa. Molemmat ovat haitallisia mutta eivät samassa asemassa. Kun SoO yhteisönä suunnittelee laittomuuksia niin ei se ole verrattavissa siihen, että kaikki muslimit olisivat vastuussa terroristien teoista.
"

Kun imaami muslimimaassa kehottaa internet-nauhoituksessa tappamaan kaikki homoseksuaalit maailmassa ja joku kuuntelija toteuttaa tämän, niin kyseinen imaami on osallinen.

Kun joku SoD jäsen kehottaa internet-kirjoituksessaan lyömään kaikkia väljää maahanmuuttopolitiikkaamme puolustavia turpaan ja joku toinen toteuttaa tämän, niin kyseinen kehoittaja on osallinen.

Sitten kummassakin tapauksessa on mukana tapahtuneen hiljaisia hyväksyjiä. Ja kummassakin tapauksessa on mukana henkilöitä, jotka eivät hyväksy tapahtunutta.

Millä kriteereillä syvästi yksityisautoilun vaarallisuuteen uskovan ihmisen ei enää voida katsoa olevan järjissään ? Millä kriteereillä syvästi maahanmuuton vaarallisuuteen uskovan ihmisen ei enää voida katsoa olevan järjissään ? Millä kriteereillä marttyyrinä taivaassa 70-neisyen saamiseen uskovan ihmisen ei enää voida katsoa olevan järjissään ? Koska kyseessä on järjissään olevan yksilön tekosista, koska järjissään olevan ryhmän jäsenen tekosista ja koska mieleltään pahasti häiriintyneen tekosista ?

Islamin erityisesti joillain alueilla nähtyihin moniin vaikuttamistapapiirteisiin verrannolliset joukkosuggestiot saivat aikoinaan kymmenen miljoonaa Saksalaista ja varmaankin saman verran Venäläisiä järjiltään. Vai saiko ? Olivatko joukkosuggestion kohteeksi joutuneet natsit tai kommunistit järjissään vai eivät ? Muistuttiko natsien tarve ihmisten arvon luokitteleminen joidenkin nyky-imaamien tapaan luokitella ihmisiä ja ovatko näiden imaamien opetuksiin uskovat muslimit hulluja yksilöitä vai johonkin aatteeseen ("vrt natsit") uskovia ihmisiä. Arvioimmeko näitä kaikkia aina samoilla mittapuilla ? Paljon pohdittavaa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #69

Nyt taas sekoitat tuomalla uuden termin, eli osallinen. Hirveän moni ihminen on osallisena maailman tapahtumista. Mutta jos pysytään alkuperäisessä määrittelyssä niin esim. uusimmissa tapauksissa on selkeä ero kahden välillä. Ranskassa tekijä toteutti IS:n käskyä(http://www.bbc.com/news/world-europe-36530710) mutta Orlandon tapauksessa ei ole löydetty suoraa yhteyttä, ainoastaan ristiriitaista fanitusta sekä al-nusran että IS:n suuntaan.

"Millä kriteereillä marttyyrinä taivaassa 70-neisyen saamiseen uskovan ihmisen ei enää voida katsoa olevan järjissään?"

Tämä usko yliluonnolliseen onkin mielenkiintoinen kysymys. Jos ihminen uskoo, että hän voi määräkeinoin esim. rukoilemalla hallita yliluonnollisia voimia, jotka vaikuttaisivat hänen terveyteensä niin hän on kirjaimellisesti taikauskoinen. Emme kuitenkaan yleisesti ajattele, että kaikki rukoilevat ovat järjiltään taikauskosta.

Järjissään oleminen ei siis sinänsä ole mistään erityisestä uskosta kiinni vaan lähinnä muodostuu yhteisöjen normien perusteella. Normista voimakkaasti poikkeava käytös on järjetöntä.

Järjissään oleminen

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #58
Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Näkisin tämän oivasti kuvastavan kuinka ensin on mielipide ja sen jälkeen sille vankat perusteet. Ja ei edes oma mielipide vaan oman viiteryhmän se oikea mielipide aiheeseen x jota haetaan ryhmävoimaantumisen kautta. Aihe on mielenkiintoinen.

Edes lähtökohtaa harva tuntuu tiedostavan edes ajattelevan. Länsimaat ovat hyvin individualistisia kun taas patriarkaalis-teokraattiset eivät. Kummassakin jokainen on oma kulttuurinsa kyllästämä mutta jälkimmäisessä ihan eri tavalla kuin länsimaissa.

Janne Suuronen

Hienoon kommenttiisi on vielä pakko vähän jatkaa, että ajattelemme länsimaissa turhan egosentrisesti suhteessa ummaan (laajemmassa merkitysessä). Lankeamme turhan helposti kuvittelemaan, että kaikki länsimaissakin Islamin nimissä tehdyt vaikkapa terroriteot olisivat seurausta omista toimistamme. Että islamilainen maailman olisi vain enemmän tai vähemmän tahdoton objekti ja kaikki tai enemmistö olisi vain reagointia ulkoisiin tapahtumiin, eikä islamilaisella maailmalla (tai ummalla) olisi omalähtöisiä tavoitteita ja joita se on aktiivisesti ruvennut ajamaan oikeutetuksi katsomillaan keinoillaan.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #46

Varmasti erilaisilla islamilaisilla valtioilla ja ryhmillä on tavoitteita. Ne eivät kuitenkaan voi olla kaikin tavoin yhtenäväisiä kun ei ole mitään yhtenäistä islamilaista maailmaakaan.

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #59

Sinä tarkastelet asioita länsimaisittain ja maallisesti. Juuri siten, mistä kommentissani #46 huomautin.

Umma ei katsoja rajoja, kansallisuuksia eikä muita maallisesti määriteltyjä ryhmärajoja.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #63

Umma tarkoittaa laajemmassa merkityksessä islamilaista maailmaa, se on totta. Islamilaisella maailmalla ei kuitenkaan enää ole yhteistä johtajaa. Ottomaanien sulttaani oli viimeisin tätä titteliä itselleen vaatinut. Yhtenäistä ummaa jolla olisi yksi johtaja,tai edes ryhmä johtajia ei enää ole.

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander Vastaus kommenttiin #66

Kyllähän "kalifi Ibrahim" on sitä asemaa itselleen vaatinut.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #46

Tässä Janne puhut todella totta! Keskeinen tulkintavirhe länsimaissa.

Niko Sillanpää

"Tämän tietää varsinkin "suvaitsevaisto", joka on pitänyt HLBTI-ihmisten tilannetta Daeshin hallitsemalla alueella paljon esillä."

Näinkö? Oikeinko paljon pitänyt esillä islamin, kyllä, itsestäänselvää vihamielisyyttä ja vaarallisuutta homoseksuaaleille?

No, en ole kyllä huomannut, mutta sehän on erinomaista.

Sitten varmaankin SETA valistaa Orlandon islamilaista terrori-iskua koskevassa tiedotuksessaan islamin homovihamielisyydestä? Ai eikö? Jaa, miksi ei?

Epäilemättä ja tunnetusti tuomio kristinuskolle irtoaa tässä aihepiirissä ongelmitta, mutta irtoaisiko tässä ja nyt kokoomusjärjestöltä eksplisiittinen tuomio islamin homovihamielisyydelle?

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Tuomitsen eksplisiittisesti islamista kumpuavan homovihamielisyyden. En itsekään pidä kaksoisstandardeista, mitä tulee uskontoihin tai ideologioihin. Ei ole olemassa "parempaa" homovihamielisyyttä.

Niko Sillanpää

Täytyy myöntää, että tämä oli positiivisessa mielessä odottamatonta.

Kannattanee viedä viestiä myös SETA:aan päin, että ottavat asian esille tässä yhteydessä, kuten epäilemättä tekisivät esim. kristinuskosta motivoituneen tekijän yhteydessä. Nykyinen sammutetuin lyhdyin kulkeminen ja geneerisen vihan taakse piiloutuminen retoriikassa on aikamoista pelkuruutta.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen Vastaus kommenttiin #39

Viedään viestiä. En kuitenkaan muista, että Seta olisi missään vaiheessa (ainakaan lähihistoriassa) tuominnut kristinuskoakaan. Päin vastoin, järjestöllä on paljonkin yhteistyötä kristillisten järjestöjen ja toimijoiden kanssa, jolloin sillä suututtaisi melkoisen osan jäsenistöä.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Poistan kommenttini,, ettei herkkähipiäiset taas itke Huuskolle.. :)

Jatkakaa ho****ua..

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

On naisia ja on miehiä. Ja sitten on niitä, jotka eivät ole kumpaakaan.
Ja ad hominemiisi voin todeta, että kyllähän se kiinnostaakin! :)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tyypillistä persukäyttäytymistä. Ensin heitetään jotain aivotonta ja sitten se perutaan.:).

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämä olikin selvästi tärkeä aihe, kun yksi persu sanoi, että islam ja isis vihaa homoja?

Siitäpä sitten sai yksi kokoomuslainen taas idean, että kun tästä heitä blogin, niin varmasti suosio on taattu.

Otsikointi oli jo hyvää markkinointia, siitä lisää plussaa.

Huomaa hyvin kuinka "taitavia" ovat nuoret kokoomuspoliitikot, ei Suomella ole mitään hätää tulevaisuudessakaan, kun tällaiset isänmaantoivot ovat ohjaksissa.

Hienoa ja tärkeää raportointia näin uutisköyhänä päivänä.

Timo Lehtonen

Janne Hälinen kirjoitti: ”Niin kauan kuin Mika Niikko (ps.) ja kumppanit pauhaavat suu vaahdossa yhdenvertaisuutta vastaan…”

Janne, kerro esimerkki siitä missä asiassa tarkoittamasi henkilö(t) pauhaa yhdenvertaisuutta vastaan ja millä tavalla.
Missä asiassa yhdenvertaisuus ei kenties mielestäsi toteudu ja mihin perustuen olet sitä mieltä, ettei se toteudu?
Kerro ketkä ovat osapuolina, joiden yhdenvertaisuutta tarkoitat.
Kerro mihin tosiasiaan/näyttöön perustuen olet sitä mieltä, että kyseessä on nimenomaan yhdenvertaisuutta vastaan pauhaaminen.

Timo Lehtonen

Janne Hälinen, pyydän vastaamaan kysymyksiini (kommentti 70.) http://jannehalinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/21846... - Kiitos.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Sitaatti Niikolta: "Yh­den­ver­tai­suus on kä­sit­tee­nä on­gel­mal­li­nen. Jos se to­teu­te­taan ab­so­luut­ti­ses­ti, kai­kil­la vä­hem­mis­töil­lä on täs­mäl­leen sa­mat oi­keu­det. Se, mi­hin ra­ja ve­de­tään, riip­puu vii­me kä­des­sä ar­vois­ta"

Yhdenvertaisuus on kirjaimellisesti sitä, että jokaisella on tismalleen samat oikeudet. Siinä ei ole mitään rajoja, joita voisi vetää, tai ei ole kysymys yhdenvertaisuudesta. En jaksanut etsiä enempää Mika Niikon 'pauhaamista', mutta tämä kertoo olennaisen. Laittamani sitaatti on viiden vuoden takaa eivätkä puheet ole yhtään löytäneet malttia sen jälkeen.

Koko eduskuntauransa ajan hän on paasannut homoja vastaan yrittäen heikentää heidän yhdenvertaisuuttaan työpaikoilla ja yhteiskunnassa tehden kaikkensa ettei mikään seksuaalivähemistöjen oikeuksia ajava idea pääsisi eteenpäin.

Jos väität, ettet ole huomannut ja siksi kysyt, niin menköön moitteetta. Mutta jossain komerossa sinun on täytynyt lymyillä jos et tuon porukan 'pauhaamista' ole huomannut.

Timo Lehtonen

Hannu Ala-Olla (kommentti 168. 16.6.2016 11:14), jos olet sitä mieltä, että yhdenvertaisuus ei nyt toteudu perustuslaissa tai yhdenvertaisuuslaissa edellytetyllä tavalla joidenkin ihmisten kohdalla jonkin (joidenkin) asian suhteen, niin kerro mikä asia(t) (epäkohta) on kyseessä ja mihin tosiasiaan / säännökseen perustuen olet sitä mieltä, ettei yhdenvertaisuus siinä toteudu lain mukaisesti.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #170

Älä väistele. Sait vastauksen yhteen uteluistasi, joiden osalta teeskentelit tyhmää.

En minä puhunut mitään siitä, onko yhdenmukaisuus toteutunut vai ei, joten en lähde siihen jatkokeskusteluun joka kanssasi on käyty lukemattomia kertoja. Vastasin väittämääsi tietämättömyyteen Niikon 'pauhaamisesta'. Siinä kaikki ja siihen tämä lanka päättyy.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Kaikilla asioilla on hyvät ja huonot puolensa, jin ja jang, joita ei voi erottaa toisistaan. Nämä terroristit ovat ilmeisesti monikulttuurin pimeä puoli, joka tulee mukana paketissa halusipa tai ei.

Kun kumartaa islamille, pyllistää homoille (no pun intended).

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Siksi ei pidä kumarrella minkään edessä.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

On näköjään taas syytä muistuttaa, että suomalaisista poliitikoista Nasima Razmyar (Afganistanista muuten hänkin) ja Ozan Yanar ovat kannattaneet tasa-arvoista avioliittoa. Abdirahim Hussein ei kannattanut, mutta ei myöskään pitänyt mielekkäänä alkaa pullikoida, kun eduskunta oli lain hyväksynyt. Mieleeni ei nyt tule Suomesta ketään aktiivisen sateenkaarivastaista muslimitaustaista poliitikkoa.

Tämän otoksen perusteella soisi, että useammatkin islamilaisista maista saapuneet osallistuisivat yhteiskunnalliseen päätöksentekoon.

Mites muuten, kun ideologialtaan avoimen islamvastainen tyyppi murhasi Norjassa 77 ihmistä näiden suuntautumiseen katsomatta - olisiko syytä olla laajemminkin huolissaan islamvastaisten ihmisten toiminnasta?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Mieleeni ei nyt tule Suomesta ketään aktiivisen sateenkaarivastaista muslimitaustaista poliitikkoa."

Minulla tuli mieleen heti yksi:

http://yle.fi/uutiset/koraanin_opetuksista_potkut_...

"Hän on samaa mieltä Ruotsissa puhuneiden uskonoppineiden kanssa.

- Islam ei hyväksy homoseksuaalisuutta. Miehille ja naisille on annettu eri velvollisuudet. Naisen velvollisuuksiin kuuluu olla äiti, kotiäiti, hänen pitää hoitaa lapset ja oma perhe, imaami Mannan sanoo."

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

Aa, jutussa mainittiin vielä yksi sateenkaarimyönteinen muslimipoliitikko, Fatbardhe Hetemaj. Kiitoksia.

Saattaapa Oulun kunnallispolitiikasta löytyä myös muutama jutussa mainitun imaamin arvot jakava kristitty. Homovastaisuuden liittäminen yksinomaan islamiin ei tässäkään tapauksessa vaikuta järin perustellulta.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #86

"Homovastaisuuden liittäminen yksinomaan islamiin ei tässäkään tapauksessa vaikuta järin perustellulta."

Ehkä ei, mutta oletko siis sitä mieltä, että islam ja muslimit ovat pääsääntöisesti homomyönteisiä?

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #87
Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #93

Entäpä jos vaan vastaat kysymykseen.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Razmyarin ajatuksista on kuitenkin pitkä matka tavallisten afgaanien homouden hyväksymiseen, (juuri eilen yhdestä afgaanikodista tulleena.)
Iranilainen Yanar taas lukee itsensä kokonaan islamin ulkopuolelle, ja käyttää itsestään nimitystä ateisti, joka tarkoittaa hiukan eri asiaa kuin me suomalaiset sanalla tarkoitamme, se on enemmänkin islamista erkanemista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Iranilainen Yanar, kenestä puhut?

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #132
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #148

Turkki, Iran, samapa tuo, samalla suunnalla täältä katsottuna. Käsittääkseni Ozan Yanarin vanhemmat ovat Turkista kotoisin ja Ozanilla taitaa olla Turkin ja Suomen kasoiskansalaisuus.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #152

Joo kyllä elivät Turkissa ehkä pitempään ja myöhemmin myöskin Euroopassa, mutta alku taisi olla Iranissa. Nimihän viittaa enemmän ehkä juuri Turkkiin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #161

Ihan uteliaisuuttani kysyn, mistä sinä tuon Iranin tiedät? Yanar näyttäisi aktiivisesti peittelevän tuota tietoa. Raskauttavin taustatekijä hänen omassa versiossaan näyttäisi olevan Meilahden yläaste.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #164

No, sitten yksinkertaisesti olen sekoittanut muistissani Iranin Turkkiin.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Taas on väärin tuomittu väkivaltaa. Kaikkien muiden puolueiden toiminta näkyy aloittajan kommenteissa siinä, että toisaalta väitetään Suomen lain olevan määräävä, mutta kun tulijoiden kulttuuriset tavat ovat ristiriidassa ja jotain pitäisi tehdä, niin... mitään ei tapahdu. Ja tästä on seuraukset nähtävissä euroopassa. Raukkamainen sivuun katsominen ja takapajuisien kulttuurien jalustalle nostaminen ovat aiheuttaneet suuria yhteiskunnallisia ongelma, jotka eivät ole katoamassa, vaan lisääntyvät. Ja samaa pitää saada myös Suomeen. Kokoomuslaiset ovat rahan vuoksi valmiit uhraamaan kaikki länsimaiset oikeudet, kunhan vain hissit menevät arabeille kaupaksi, niin ei saa kritisoida. Hys hys.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Pikeminkin päinvastoin. Kritisoida saa ja ehdottomasti pitääkin.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Missä se kritiikki sitten viipyy?

Ne jotka kritisoivat islamia, joutuivat Puheenvuoron etusivulta bannatuksi.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen Vastaus kommenttiin #89

Tuossahan minä ainakin kirjoituksessani ja kommenteissa kritisoin.
Uusi Suomi on yksityinen toimija, joka saa omalla sivullaan toimia miten haluaa, kunhan ei lakia riko.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #91

"Tuossahan minä ainakin kirjoituksessani ja kommenteissa kritisoin."

Minusta vain siirsit maalitolppia ja käänsit asian Isisiin. Mikset esitä kysymyksiä tai kritiikkiä siitä, millainen uhka länsimaiden muslimipopulaatiot ovat länsimaiden homoyhteisöille?

"Uusi Suomi on yksityinen toimija, joka saa omalla sivullaan toimia miten haluaa, kunhan ei lakia riko."

Tottakai saa, mutta minusta on aika halveksittavaa hiljentää eri mieltä olevat (varsinkin kun Puheenvuoro on vahvasti kytköksissä journalisteihin).
Mitä mieltä itse olisit, jos heittäisin blogisi huitsin nevadaan ja perustelisin poistoa vain "asiattomalla sisällöllä"?

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen Vastaus kommenttiin #111

Olen esittänytkin muissa yhteyksissä. Tässä ei nyt kuitenkaan ole kysymys siitä, vaan vähemmistöjen kosiskelusta ilman mitään todellista näyttöä siitä, että aihe olisi muutoin agendalla. Kyllä, muslimipopulaatiot voivat muodostua uhkaksi myös täällä, mutta se on oma kysymyksensä.

Ja mitä blogin poistamiseeb tulee, tietysti loukkaantuisin jos se poistettaisiin etenkään jos en itse näkisi sille perusteita. Mutta mitäpä minä asialle voisin muuta kuin siirtää sen muualle?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #116

"vaan vähemmistöjen kosiskelusta ilman mitään todellista näyttöä siitä, että aihe olisi muutoin agendalla"

Oletko miettinyt asiaa siltä kannalta, että vaikkei joku keskitykään tietyn ryhmien pääteemoihin, voi silti puolustaa heitä muilla tavoin? Ei esimerkiksi tarvitse olla feministi, jos haluaa ehkäistä naisiin (vaikkakin samalla kaikkiin muihinkin) kohdistuvaa ahdistelua vastustamalla haittamaahanmuuttoa.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen Vastaus kommenttiin #133

Olen toki miettinyt. Mutta uskottavuutta sille halulle toki toisi, jos ei toisella kädellä ole tekemässä eriarvoistavaa politiikkaa tai pahimmassa tapauksessa ole haukkumassa eri mieltä olevia suvakkihuoriksi. Johdonmukaisuutta, muuta en pyydä. Jos haluaa ehkäistä naisten ahdistelua vain vastustamalla haittamaahanmuuttoa, ei se tavoite ehkä kuitenkaan pohjimmiltaan ole niiden naisten puolustamisessa, vaan siinä haittamaahanmuutossa.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #136

"Jos haluaa ehkäistä naisten ahdistelua vain vastustamalla haittamaahanmuuttoa, ei se tavoite ehkä kuitenkaan pohjimmiltaan ole niiden naisten puolustamisessa, vaan siinä haittamaahanmuutossa."

Haittamaahanmuuttoa vastustamalla voi vastustaa kerralla monia vakavia asioita, joista naisten ja seksuaalivähemmistöjen turvallisuuden heikkeneminen on yksi. Haittamaahanmuuton myötä myös miesten turvallisuus heikkenee, vaikkei ehkä niin paljon kuin naisten tai seksuaalivähemmistöjen. Kaikki joutuvat maksamaan enemmän veroja, kun haittamaahanmuutto vie enemmän ja enemmän julkisia varoja. Samalla voi vastustaa maailmaahalaavaa huuhaa-puhetta, jonka ansiosta vaikkapa Ruotsin lähiöt ovat nykyisessä tilassaan.

Haittamaahanmuutto on suurin, vakavin ja kaikkia koskettava asia. Sen vastustamista ei voi verrata siihen, ettei aja vaikkapa naisten kiintiöpaikkoja pörssiyhtiöiden hallitukseen tai vastustaa sukupuolineutraalia avioliittolakia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Miten se homovastaisuus Suomessa näkyy?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No esim tällä palstalla näkyi silloin kun Pekka Haavisto oli presidenttiehdokas. Aika rumaa tekstiä ja nimityksiä joita en tässä toista. Tämä palsta on niistä ajoista siistiytynyt.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Harmi. Niiden nimitysten rumuutta on nimittäin mahdotonta arvioida, jos ei tiedä, mitä ne ovat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #144

Kyllä kaikki tuntevat roisit nimitykset homoille, joita viljeltiin silloin. Ne ovat yleisen seksuaalikielteisiä ja myös seksualisoivia.
Suoraan sanoen kommenttisi on outo. Ei oikeudessakaan sentään vaadita rikoksen autenttista rekonstruointia jotta siihen voisi ottaa kantaa. Ei tarvitse näyttää että näin se tappo tapahtui ja samalla uhrata uutta uhria.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #167

Hyvä että pistät vastaan, vaikka oikeusanalogia ontuukin. Täällä ei loukkaavia nimityksiä tarvitse toistaa, pidetään palsta siistinä. Käytännössä tuollainen vanhojen kaivelu ei muutenkaan antaisi mitään. Olen samaa mieltä kommentin outoudesta, käytännössähän siinä lukee että on harmi että palsta on siistiytynyt ja että olisi hyvä jos Haavistoa loukkaavat nimittelyt julkaistaisiin uudestaan. Onhan noita vähemmän siistejä palstoja tarjolla valinnaksi asti, jos törkyä kaipaa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jos pidetään kulttuuria vaikka sateenvarjona jokaisen ihmisen pään päällä on sillä suuri merkitys kuinka helppo sen alta on kurkistaa. Länsimaissa voi hypätä pois oravanpyörästä, toimia monin tavoin valtavirtaa vastaan. Ainoa raja tässä on itsestäänselvyydet, kannibaaliksi tai murhaajaksi tms. ei voi ryhtyä. Homoseksuaalisuus on yhtä radikaalia asia kuin punaiset hiukset, perushetoron mielestä molempien ominaisuuksien paikuttaminen on toki sallittua mutta melko koomista.

Vanhakantaisten , patriarkaalisten kulttuurien sateenvarjo on ihan eri tekoa. Sen alta kurkkiminen on joko mahdotonta, vaatii valtaisaa rohkeutta. Se onnistuu helpoiten sateenvarjoalueen ulkopuolella kuten Suomessa. Siksi muslimitaustaisten poliitikkojen lausumissa ei ole mitään merkillistä, Suomessa muslimi voi halutessaan olla helposti vaikka ateisti. Sateenvarjo on silti olemassa mikäli lähipiiri ja yhteisö sen alle väkisin vääntävät, mutta keskimäärin sen alta on huomattavasti helpompi astua pois. Suuressa osassa muslimimaita homon on pakko mennä enemmän tai vähemmän kulissiavioon yhteisön tahdon takia.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Ihan hyvä vertauskuva, sillä näinhän se juuri on. Se, mitä me pidämme nyt itsestäänselänä Suomessa ei sitä ole kuitenkaan ollut kuin hyvin lyhyen aikaa. Vielä meilläkin on monia, jotka elävät kulissiavioliitossa. Onneksi täällä nyt ei sentään olla aivan barbaarisia sen suhteen, vaikka ajatusmalli onkin ollut samankaltainen: poikkeaminen on häpeäksi yksilölle, perheelle ja yhteisölle. Henkeään ei sen vuoksi ole joutunut heittämään (kuin korkeintaan oman käden kautta).

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Pidin vertauksestasi, ja olen samaa mieltä siitä että ympäröivän yhteiskunnan, kuten myös yhteisön, normit ja odotukset vaikuttavat toimintavapauteemme. Kollektiivisella tasolla suomettumisen aika on siitä hyvä esimerkki. Yksilötasolla ehkä kaappihomous toimisi esimerkkinä. Yksi virke kuitenkin särähti korvaan:

"Suomessa muslimi voi halutessaan olla helposti vaikka ateisti."

Oliko tuo vain lipsahdus, vai ihanko oikeasti ajattelit noin. Toimiiko tuo myös käänteisesti, voiko ateisti olla halutessaan helposti vaikka muslimi?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jos uudestaan mietit asiaa eiköhän se ole melkoinen itsestäänselvyys? Esim. minä olen ateisti mutta silti jostain syystä yhä kirkon kirjoilla. En ole varma itsekään miksi. Länsimainen muslimi taas voi olla niin liberaali että on käytännössä ateisti. Silti kynnys on suuri erota islamista kokonaan, perhe/lähipiiri/yhteisö katselee läpi vaikka mitä mutta tämä on ihan eri luokan kysymys muslimeille kuin tapakristityille ja mehän voimme halutessamme nykyään erota kirkosta jopa netin kautta parin napin painalluksen avulla.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen Vastaus kommenttiin #115

Nämä on näitä määrittelykysymyksiä. Itse en esimerkiksi määrittele kristittyä kirkkoon kuulumisen, vaan uskon tunnustamisen perusteella. En tosin väitä, etteikö toinenkin ajattelutapa tässä olisi yhtä oikein.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #115

Ok, ymmärrän mitä tarkoitit, mutta en uudestaan miettimällä vaan määritelmäsi kautta. Kun ilmoitat olevasi ateisti, en pidä sinua kristittynä vaikka satut olemaan kristityn klubin jäsen. Ellet olisi tuosta jäsenyydestä kertonut, en olisi asiaa myöskään udellut. Samalla tavalla suhtaudun muihinkin, en voi tietää ovatko he jonkin uskonnollisen yhteisön jäseniä ja vaikka tietäisinkin en kategorisoi heitä tuon jäsenyyden perusteella.

Mainitsemasi "tapakristityt" ovat olemassa juuri samasta kynnyksestä johtuen, vaikka se voi hyvinkin olla ev. lut. kirkon osalta matalampi. Käsittääkseni esimerkiksi Jehovan todistajilla ja Laestadiolaisilla kynnys on todella korkea. Miksi pidät tuota klubin jäsenyyttä "tapamuslimin" kohdalla merkitsevämpänä?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Toimittajan kommentti: laita asia ensimmäiseen virkkeeseesi.

Sinulla se piirtyi verkkokalvoilleni näin:

"Siitä onkin jo aikaa, kun homoja on viimeksi käytetty keppihevosina maahanmuuttokriittisten (sic!) toimesta."

---

Onneksi päätit sitten rikkoa tämän tauon?

Jos haluat, että kirjoituksiasi luetaan pidempään kuin ekaan virkkeeseen, niin kannattaa miettiä se ydinsanoma. Otsikkokin on toki tärkeä. Siinä ehkä onnistuitkin, jos se vastasi kirjoituksesi sisältöä. En lukenut sitä loppuun.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Kiitos vinkistä! Otan aina mielelläni kehitysideoita vastaan.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Luin vähän pidemmälle, olen luonteeltani utelias - ja haluan tietää. En ehkä ole "väärässä ammatissa" juuri nyt? :)

Olen samaa mieltä siitä, ettei edustaja Tavion (jonka kanssa hengailin 2012 k-vaalien alla) julkilausuma ollut kaikkein onnistunein.

Homobaari-isku oli meitä kaikkia suomalaisia vastaan. Olemme todenneet, ettei homoseksuaalisuus ole mielenterveyshäiriö. Vielä 70-luvulla opiskellutta tätiäni hakattiin karttakepillä sormille, koska hän kirjoitti vasemmalla kädellä.

Haudoilla tanssiminen (ethän syyllistynyt tähän?) on helppoa. Sinusta on varmasti parempaakin. En epäile sitä. :)

Tervetuloa, en ole aiemmin törmännyt kirjoituksiisi.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #118

Tavio ja Turkkilahan tässä haudoilla tanssivat.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tuolla maailmalla uutisissa kerrottiin että tämä afgaani homojen lahtaaja ei henkilökunnan mukaan ole ikinä käynyt siinä baarissa mutta moskeijassa kävi pari kertaa päivässä? Pitää odottaa pari kolme päivää että meidän media kertoo saman, sarc .

Käyttäjän JarmoPulkkinen kuva
Jarmo Pulkkinen

Ampuja klassinen tapaus: ääniuskonnollinen isä, joka saarnannut koko elämänsä homoja vastaan, jonka seuraksena itseinho omaa homoseksuaalisuutta kohtaan, kokeili ensin elää kaksoiselämää ja kun ei enää jaksanut, napsahti päässä ja hyökkäsi muita homoja kohtaan. Taas kerran homofoobikko paljastuu itse bi/homoksi, yllätys.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Jenkeissähän noita kaappitapauksia on tullut ilmi useita. Valitettavasti ehtivät aina aiheuttaa tuhoa esim. politiikassa ennen kuin jäävät kiinni.

Jäänyt tuosta isästä sellainen kuva, että hän se vasta homo-ongelmainen onkin. Tosin todettakoon, että on oikeassa (näin jälkiviisaasti) siitä, että tuomitseminen on Jumalan asia. Kumpa kaikki fanaatikot ymmärtäisivät saman.

Ilkka Huotari

Tässä vaiheessa Mateenin homous on vain spekulaatiota.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Lopullista varmuutta asiaan tuskin tullaankaan saamaan, sillä ainoa asian varmaksi tietävä on itsekin vainaa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #131

Joo-o, mutta varmaan voidaan päätellä jotain esim. tästä:

"Hän oli myös kerran vienyt puolisonsa Pulse-klubille, koska mies halusi kartoittaa paikkaa tarkemmin. Pariskunta ehti olla naimisissa kolme ja puoli vuotta." http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000012008...

Tuon perusteella Mateen olisi vain käynyt kartoittamassa paikkaa, eikä siis olisi ollut mikään vakioasiakas...

Ei tämäkään mitään varmaa toki kerro Mateenin homoudesta.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen Vastaus kommenttiin #134

Toisaalta monissa jenkkiviestimissä on kerrottu hänen olleen usein ryypiskelemässä (ei kovin muslimimaista käytöstä) paikassa, vierailleen homochateissa ja käyttäneen deittisovelluksia. Toisaalta, voihan olla, että hän vain teki perusteellista pohjatyötä.
Kerrotaan hänen myös julistaneen uskollisuutta niin ISISille, Al Nustralle kuin Hizbollahillekin, jotka ovat kaikki toistensa vihollisia. Mikä on totta, mikä ei, selviää varmasti paremmin savun laskeuduttua. Kovin henkisesti vakaa hän ei ex-vaimonsa kertomusten perusteella kuitenkaan ole ollut.

Käyttäjän CarolusLinden kuva
Carolus Linden

Ei kai millään hyväksyttävällä logiikalla ole aihetta edistää pakolaisten saamista Suomeen. Tässä muita keppihevostelusta syyttelevä henkilö käyttää tapahtunutta keppihevosena omien käsitystensä edistämiseen.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Jos "tapahtuneella" viittaat Tavion onnettomasti laadittuun tiedotteeseen, niin kyllä, guilty as charged. Ottaisin mielelläni persut yhteiseen rintamaan kamppailussa yhdenvertaisuuden puolesta! :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tietysti on hyvä osallistua pakolaiskriisin hoitamiseen humanitäärisistä syistä. Se ei tarkoita muuta kuin että osallistutaan mahdollisuuksien mukaan ja autetaan siinä missä pystytään auttamaan.
Ilmaus "edistää pakolaisten saamista Suomeen" on jotain mv-slangia eli orwelilaista newspeakia.

Ilkka Huotari

"Tietysti on hyvä osallistua pakolaiskriisin hoitamiseen humanitäärisistä syistä."

Näin on. Mutta "turvapaikanhakijoiden" (joista vain pieni murto-osa on oikeasti hädänalainen) ottaminen Suomeen ei ole pakolaiskriisin hoitamista.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

"Päällimmäisenä Tavion ulostulosta jää valitettavasti mieleen, että ilmeisesti tässä pitäisi nyt tuntea suurta kiitollisuutta siitä, ettei Suomessa kukaan ole sentään homoja tappamassa. Mitä nyt välillä korkeintaan kansallismielisyys saa tekemään"

Hassua miten se että ihmisiä tapetaan uskonnon, kansalaisuuden taikka muuten vain seksuaalisen suuntautumisen terroriisku kaadetaan käänteisesti saman tien kansallismielisten niskaan.

Kannallismieliset eli nationalistit eivät ole tähän mennessä yhtään terrori-iskua Breivikin jälkeen Euroopassa. Silti muslimitaustaiset eurooppalaiset ovat tappaneet satoja ellei jopa yli tuhat ihmistä ja silti aina hyökätään kansallismielisten niskaan.

Vaikka aina huudetaan ja tehdään pilapiirroksia siitä miten natsit kättelevät näiden terroristien kanssa, tästä ei ole kuitenkaan ole näyttöä tosielämässä. Nähtävästi kolikon toinen osapuoli osaa hyödyntää uhriutumispuolen tehokkaasti.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Rauhoitu vähän, Janne! Homo-fobia ei ole mikään oikea diagnoosi. Sitä käytetään kyllä ihmisistä, jotka jostakin syystä (usein uskonnollisista) pitävät homojen elämäntapaa huonona. Asioista voi olla eri mieltä, ja demokratiaan kuuluu sanan- ja mielipiteenvapaus. Mutta lakeja on noudatettava, ja ihmisiä on kohdeltava tasa-arvoisesti. -Olen kyllä sitä mieltä, että viher-vasemmiston agenda on vähän hutera suhteessa naisten ja homojen oikeuksiin, vastaan muslimien oikeuksiin harjoittaa uskoaan länsimaissa. Eikö tässä sinustakin ole pieni epäkohta? -Mutta R.I.P kaikki nuoret uhrit. Toivoisin että tapahtunutta ei käytettäisi presidentinvaaleissa aseina puolin ja toisin, mutta käytetäänhän sitä kuitenkin.

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Ei ole diagnoosi, ei. Se on kuitenkin vakiintuneessa käytössä oleva ilmaisu homovastaisuudelle, jonka sisältö siinä merkityksessä ei pitäisi olla kenellekään epäselvä. Toki vaihtoehtoisiakin termejä voi halutessaan käyttää.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kiitokset Jannelle kirjoituksesta!!

Löytyi seuraava yhdysvaltalaisen baptistikirkon saarnamiehen raaoista kommenteista kertova uutinen:

Mtv, Yhdysvaltalaispastori kuvaili Orlandon joukkomurhaa mahtavaksi: "Tämä auttaa yhteiskuntaa", 15.6.2016:

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/yhdys...

mistä lainaus:

"... Pastori sanoi saarnansa aikana kirkossa uskovansa Orlandon olevan nyt aiempaa turvallisempi paikka. Hän piti puheensa vain tunteja sen jälkeen, kun asemies surmasi 49 ihmistä homoklubilla Orlandossa.

– Ihmiset kysyvät minulta, etkö ole surullinen, kun 50 sodomiittia kuoli. Se on sama kuin jos minulta kysyttäisiin, olenko surullinen 50 pedofiilin kuolemasta. No, en ole. Uskon tämän auttavan yhteiskuntaa, pastori Roger Jimenez sanoi ..."

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Tästä nuoresta kaverista, Roger Jiminezistä, on vaikea sanoa täältä käsin yhtäkkiä mitään, mutta ainakin muut kristityt, tässä mustat erityisesti erottautuvat Jiminezin kannatosta vaikka eivät peitä vakavuuttaan kysymyksen edessä. Mutta kuitenkin tuovat esiin oman syntisyytensä. Eivät missään nimessä juhli tätä. Vaan puhuvat osaaottaen ja "itkien itkevien kanssa." Ja kokevat vakavana puhutteluna tapahtuneen.
.
Tapahtuman jälkeen kristittyjä jopa syytettiin syylliseksi Orlandon tapahtumaan. Ja nimenomaan henkilökohtaisesti Jimineziä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tuon lausunnon perusteella Pastori Jiminezistä on itse asiassa helppo sanoa paljonkin, mutta US Puheenvuoron säännöt estävät jakamasta niitä ajatuksia tällä alustalla.

Timo Lehtonen

Blogisti (Janne Hälinen) on ilmeisesti poistanut eilen kirjoittamani täysin asiallisen kommentin, koska täällä ei näy olevan yhtään kommenttiani!
Janne, kerro syy miksi poistit kommenttini?
Esitin ko. kommentissani kysymyksiä koskien seuraavaa virkettä ”Niin kauan kuin Mika Niikko (ps.) ja kumppanit pauhaavat suu vaahdossa yhdenvertaisuutta vastaan, on minun vaikea uskoa perussuomalaisten vilpittömyyttä asiassa.”

Olivatko kysymykseni liian kiusallisia?

Janne, kerro mistä ja keitä koskevasta yhdenvertaisuudesta kirjoitat tuossa?
Missä asiassa ja mihin perustuen on kyse yhdenvertaisuutta vastaan olevasta asiasta?
Kerro mihin perustuen olet sitä mieltä, ettei tarkoittamasi yhdenvertaisuus mielestäsi toteudu.

Jannelle tiedoksi: Säästän tämän kommenttini tekstin ja otan tästä kommentistani kuvakaappauksen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kommenttisi 70 on tallella. Tarkistaminen kesti viisi sekuntia.

Timo Lehtonen
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #155

Tarkoittanet ettet löytänyt.
Et viitsinyt pahoitella turhaa syytöstäsi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #166

Lyötyä ei pidä lyödä.

Hyvät tavat olisi syytä muistaa myös niissä kommenteissa, joita sävyttää satunnainen oikeassa olemisen riemu.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #174

Sini kyseli hyvien tapojen perään, joten päätit huomauttaa hänelle että hyvät tavat on syytä muistaa? Jos tavoista ei sovi huomauttaa, eikö oma kommenttisi, kuten tämäkin, ole myös sopimaton?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #181

Uskoakseni näin todellakin on ainakin Sini Lappalaisen mielestä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, onko homoseksuaalien osuudesta perussuomalaisten ehdokkaista ja äänestäjäkunnasta esimerkiksi viime vaaleissa tehty tieteellistä tutkimusta ?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Onko sinulla jokin käsitys miten asia olisi tutkittavissa, kun on yleisessä tiedossa että tietyissä yhteisöissä asiaa ei liputeta julkisesti?

Toimituksen poiminnat